slika: Demokracija
SlovenijaZdravje

Jalko Kacin na obisku v zdravstvenem domu Maribor

Nacionalni koordinator za logistični del akcije množičnega cepljenja proti covidu-19 Jelko Kacin je danes  obiskal cepilno mesto v Zdravstvenem domu Maribor

Jelko Kacin na obisku v Mariboru

“V enem dnevu prepakiramo cepiva in jih razdelimo po cepilnih centrih in mestih. V tem trenutku ni priložnost, da različne zdravstvene institucije med seboj tekmujejo, ampak je potrebno sodelovanje, da bomo nadoknadili vse zamujeno. AstraZeneca  je na voljo za učitelje, vzgojitelje, voznike, tudi za zaposlene v državni upravi, …. Ne smemo pa  pozabiti na tiste, ki so mlajši od 65 let. Kdor se ne želi cepiti z AstraZeneco , naj čimprej pove, da bomo lahko cepili tiste, ki si to želijo.” Piše Maribor.info

Jelko Kacin: “V enem dnevu prepakiramo cepiva in jih razdelimo po cepilnih centrih in mestih. V tem trenutku ni priložnost, da različne zdravstvene institucije med seboj tekmujejo, ampak je potrebno sodelovanje, da bomo nadoknadili vse zamujeno. AstraZeneca  je na voljo za učitelje, vzgojitelje, voznike, tudi za zaposlene v državni upravi, …. Ne smemo pa  pozabiti na tiste, ki so mlajši od 65 let. Kdor se ne želi cepiti z AstraZeneco , naj čimprej pove, da bomo lahko cepili tiste, ki si to želijo.

Jernej Završnik, direktor zavoda dr. Adolfa Drolca Maribor: “Mi smo v Mariboru sposobni na dan ta trenutek pocepiti 3000 ljudi, če cepimo šest dni, to pomeni, da smo v enem tednu sposobni precepiti 17.000 ljudi.

“V Sloveniji pa prihaja tudi četrto cepivo,” je dejal Jelko Kacin. gre za cepivo proizvajalca Johnson & Johnson, katerega cepivo pri cepljenju zadostuje že en sam odmerek. S tem bi cepili tudi zaposlene v šolstvu.

video, Maribor24

D.K.

Mogoče vam bo všeč

Več v:Slovenija