Vir: Avaz.ba
EvropakoronavirusSlovenijaSvetZdravje

Izrael trdi, da je našel zdravilo za koronavirus !!

V izraelski bolnišnici Ichilov je uspešno končalo prvo fazo testiranja inovativnega zdravila proti Covide-19, so sporočili z izraelskega ministrstva za zunanje zadeve . Zdravilo, imenovano EXO-CD24, ki ga nekaj minut enkrat na dan vdihuje v pljuča pet dni in tako prekine tako imenovano “citokinsko nevihto, ki jo povzroča virus SARS-CoV-2.

Pretirana reakcija

Citokinska nevihta je življenjsko nevaren sistemski vnetni proces, ki povzroči prekomerno reakcijo imunskega sistema telesa, ki jo lahko povzročijo različni patogeni, virusi, bakterije, pa tudi avtoimunske bolezni.

Od 30 bolnikov, ki so bili v zmernem do hudem stanju, je bilo 29 odpuščenih iz bolnišnice v 3-5 dneh. Tudi zadnji bolnik je okreval, vendar je okravanje trajalo dlje časa.

Virus COVID-19 povzroča simptome v dveh ključnih fazah. Prva stopnja povzroča gripi podobne simptome in ne zahteva posebnega zdravljenja. Druga faza se pojavi pri 5-7 odstotkih bolnikov, običajno pri tistih, ki so v rizičnih kategorijah, in je značilna pretirana aktivnost imunskega sistema. Doslej se kljub neskončnim prizadevanjem nobeno zdravilo ni izkazalo za učinkovito pri zdravljenju koronavirusa, pišejo v izjavi.

“Tudi če cepiva opravijo svoj del naloge, tudi če ne pride do novih mutacij, bo koronavirus tako ali drugače ostal z nami. Zato smo razvili to edinstveno zdravilo: EXO-CD24. To je dogodek brez primere. Minilo je približno šest mesecev, odkar smo izdelali koncept zdravila “- je dejal profesor Nadir Arber, eden najvidnejših bolnišničnih zdravnikov in raziskovalcev, ki so delali na tem zdravilu.

Razvit v laboratoriju profesorja Nadirja Arberja

EXO-CD24 je inovativno zdravilo, razvito v laboratoriju profesorja Nadirja Arberja v Medicinskem centru Sourasky v Tel Avivu. Zdravilo je namenjeno bolnikom v zmernem do kritičnem stanju, da se prepreči njihovo poslabšanje v težje stanje.

Avtor: L.S.

Vir: Avaz.ba

Mogoče vam bo všeč

Več v:Evropa