Vir: Demokracija.si
LokalnoPolitikaSlovenijaV fokusuVideo

[Izjava tedna] Ali je v Slovenski politiki možno sodelovanje med koalicijo in opozicijo?!

To vprašanje je na mestu, saj so razhajanja tako velika, da se ta čutijo v vseh porah naše družbe. Razdvajanje, negotovost in neenotnost se je posebej pokazala v času korona krize.

Pod vodstvom nove vlade se je Slovenija izkazala za zelo uspešno pri zajezitvi epidemije novega koronavirusa in to kljub dejstvu, da so se v tem času opozicijske stranke ukvarjale le s tem, kako bi delo te vlade demantirale.

Trenutna vlada pod vodstvom predsednika Janeza Janše je v kriznih časih pokazala, da zmore in zna. V težkih časih se namreč pokažejo ljudje ki zmorejo in znajo v dobrobit vseh. Predsednik republike Slovenije Borut Pahor je kot priča temu razdvojenemu političnemu stanju v dobri veri organiziral srečanje, na kateremu je želel z vsemi predsedniki parlamentarnih strank najti možen skupen dialog, s katerim bi pričeli stabilno in enotno delovanje države v dobrobit vseh. Ali je to možno, bo pokazal čas. Slovensko politiko v tem letu čaka tudi predsedovanje Svetu EU.  Bo vsa slovenska politika vsaj do takrat pokazala kanček sodelovanja.

Video izjava: dr. IVAN ŠTUHEC, teolog

Avtor: Urednisštvo

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno