GospodarstvoSlovenijaTurizem

Izbran je pisec nove slovenske turistične strategije 2022 – 2028

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT) je v okviru Javnega naročila za izdelavo Strategije trajnostnega razvoja slovenskega turizma 2022 – 2028 za pisca nove strategije izbralo podjetje PKF tourismexperts. Izbrani ponudnik bo Strategijo trajnostnega razvoja slovenskega turizma 2022-2028 izdelal v naslednjih petih mesecih.

Izbran je pisec nove turistične strategije

PKF tourismexperts je priznana svetovalna družba, ena najpomembnejših v Evropi in prepoznana tudi v svetovnem merilu. Slovenskemu turističnemu gospodarstvu je zagotovo ostala v spominu iz borz ITB v Berlinu, kjer je to podjetje vsako leto predstavljalo ključno analitiko in trende v svetovnem merilu, ki so nato služili gospodarstvu in destinacijam pri oblikovanju ukrepov.

Nova strategija bo nadaljevanje Strategije trajnostne rasti slovenskega turizma 2017 – 2021. Pri evalvaciji slednje so na MGRT ugotovili, da smo realizirali 55 % zastavljenih ukrepov, kljub dejstvu, da smo jo lahko uresničevali zgolj dve leti. Sprejeta je bila namreč konec leta 2017, aktivni leti sta bili 2018 in 2019, v letu 2020 in 2021 pa se je slovenski turizem soočal z bistveno hujšimi težavami kot je ne realizacija ukrepov strategije. Izjemno uspešna je razdelitev na makro destinacije in vodilne destinacije, v teh letih smo v slovenskem turizmu naredili pomembne korake na področju trajnosti in razvoja nosilnih turističnih produktov.

Podrobnejše informacije o izboru pisca strategije preberite na povezavi.

Vir: MGRT

Foto: Jošt Gantar

vir: https://www.slovenia.info/sl/novinarsko-sredisce/novice/17578-izbran-je-pisec-nove-turisticne-strategije

 

Mogoče vam bo všeč