foto: EU poslanec dr. Milan Zver
EvropaKulturaPolitikaSlovenijaZunanja politika

Išče se Vera Jourova: “Evropska varuhinja za človekove pravice odločila o zahtevi dr. Milana Zvera. Jourova pred »zid«!”

Danes nam   je uspelo izvedeti da je Evropski poslanec dr. Milan Zver  da je  s strani evropske varuhinje za človekove pravice Emily O’Reilly prejel dopis, v katerem je jasno navedeno, da mora Evropska komisija najkasneje do 29.1.2024 odgovoriti na poslančevo zahtevo po objavi vseh internih dokumentov spornega obiska komisarke Vere Jourove v Sloveniji.Gre za precedenčno veliko etapno zmago v borbi za transparentnost Evropske komisije. Da je situacija za komisarko Jourovo resna, priča tudi hitrost odgovora in reakcije Emily O’Reilly,” je na družbenem omrežju X ob tem zapisal poslanec dr. Zver. Jourova  je v marcu prejšnjega leta, si je v manirah,   ki ne sodijo v današnji čas in  ne  izpričujejo potrjene evropske vrednote, v marcu 2023  dovolila obisk v Slovenijo pri katerem je opravila dejanja, ki so nesprejemljiva   v  odnosu EU inštitucij do posamezne članice  unije. Ta si je namreč dovolila vplivati  na odločitve Ustavnega sodišča v zvezi z novelo  zakona o RTV. Posledice tega početja in obiska so katastrofalne za medijsko sfero in na splošno za neodvisnost inštitucij nacionalnega pomena in svobode govora na splošno. Da to ne sme biti tako,  je znano vsakemu normalnemu, ki se na delovanje v medijski sferi spozna, le tistim ne,  ki so jo na račun » bratskih« ideološko obarvanih  stališč zapeljali na tanek led.

EU Parlament

Kot izhaja iz dopisa varuha, ki ga je prejel slovenski  EU poslanec, se je urad ombudsmanke dodatno zavezal, da bo pregledal vse interne dokumente Evropske komisije, ki padejo v okvir zdaj že zloglasnega obiska Vere Jourove v Sloveniji in njenega morebitnega vplivanja na odločitev slovenskega ustavnega sodišča glede novele zakona o RTV Slovenija. “Jourova in krog okoli nje se je več kot očitno zakalkuliral pri tej sagi o netransparentnosti in predstavi dvojnih meril. Verjamem, da je zadrega v kabinetu komisarke precejšnja,” je komentiral poslanec.  Temu se reče polaganje računov za nečedna in škodljiva početja. Ob že razpisani »tiralici« postaja tesnobno za vse okoli nje, anksioznost je očitna tudi pri slovenskih «pajdaših«.

Zato je tudi na mestu  zahvala  ombudsmanki Emily O’Reilly za njeno hitro reakcijo na njegovo pritožbo zoper podpredsednico Evropske komisije Vero Jourovo.  “Še je nekaj poštenja in spoštovanja evropske zakonodaje. Zanimivo bo, 29.1.2024 je blizu,” je še komentiral dr. Milan Zver.

Prav zanimivo bo za videti koliko njih bo v zadnjem hipu »zbolelo« koliko njih se bo ogradilo in delalo kot »tujec v noči«. Ali bo to samo situacija umivanje rok po pilatovsko ali kaj bolj konkretnega, bomo z veseljem počakali.  29.  januar bo kmalu tu, mar ne?

Vane T. Costa

 

Mogoče vam bo všeč

Več v:Evropa