foto: Bobo
PolitikaSlovenijatehnologijaTwitter noviceV fokusu

Interpelacija: “dr. Emilija Stojemenova Duh ni za vodenje Ministrstva za digitalno preobrazbo. Sploh ne bi smela biti tam.”

Do današnje seje sploh ne bi smelo priti. V normalni demokratični državi, kjer se spoštujejo pravne norme, kjer se ne dogajata klientelizem in korupcija najvišjih vladnih funkcionarjev in kjer se spoštuje moralne norme, bi bila Emilija Stojmenova Duh že zdavnaj bivša ministrica. A da smo prišli do današnjega dne pove tudi odgovor predsednika Vlade glede netransparentnega  nakupa računalnikov. Tiho je. Kar pomeni, da podpira korupcijo in klientelizem. Očitno se SD vsaj trudi odsloviti ministre, ki so okupirani s klientelizmom in korupcijo. Stranka Svobode take ministre celo brani in jih vabi pod svoje okrilje. Zgodbi nakupa Litijske 51 in nakupa 13.000 računalnikov sta podobni – klientelizem, korupcija in iskanje odgovornosti pri vseh drugih, le pri sebi ne.

Glavna naloga njenega ministrovanja   je rušenje vsega dobrega kar je bili narejeno prej. Glavni dosežek je »zagonitev« 6.5 milojonov EUR za nabavo 13 tisoč neuporabnih in nekompaktibilnih samih samo računalnikov. Njihov obstoj je strošek in nič koristi.  Ta strošek nastaja. Za skladiščenje računalnikov v skladišču Intereurope v Logatcu.

Ministrica Stojmenova Duh kot takšna je izgubila osebno integriteto, ki je nujna za opravljanje funkcije ministrice. S tem je izgubila tudi zaupanje javnosti, kot taka pa ne more več odgovorno opravljati funkcije, na katero je bil imenovana. Njeno  ministrovanje je škodljivo, nekoristno odveč. Pa ne zaradi tega ker je  ženska, tujka in še česa ampak izključno zaradi nekompetentnosti. Šolski primer popolno zgrešene umeščenosti v sistem, razen  za rušenja samega, kjer je v »očitni« prednosti.

Ministrica Stojmenova Duh meni da  stranko SDS ne motijo računalniki, ampak ona sama. “Za vas sem moteča jaz. Doslej je bilo v državni zbor vloženih šest interpelacij, štiri so bile namenjene izključno političarkam. Ženske smo v politiki za marsikoga moteče. Sama nosim še dodatni nahrbtnik: sem tujka, migrantka, čefurka,” je tako povedala Stojmenova Duh. Pričakovati je sicer, da interpelacija ne bo uspela, saj ministrico podpirajo v koaliciji, opozicija sama pa za uspeh nima dovolj glasov.

Še eden  od argumentov, ki se jih oklepajo nesposobni, oplemeniten s  kompleksom manjvrednosti.   To da je tujerodna je njena omejitev, ki jo  nosi globoko v sebi. Množico glasov za mirno in lagodno preživitev interpelacije je  kvečjemu dodatna škoda za njo samo in  za vlado, ki jo utrjuje v »prizadevanjih«  za ohranjanje primata najbolj nesposobne in nekompetentne vlade do sedaj.

Srečno in ne za večno in ne za dolgo.  Kar bo zelo kmalu vidno in razvidno ob samo-sesutju  kateremu bomo priča.  Kmalu!

Vane T. Costa

Mogoče vam bo všeč

Več v:Politika