OLIMPIJSKE IGRE 2021-TokioSlovenijaŠport

Imamo tretjo olimpijsko medaljo – judoistka Tina Trstenjak je dobila srebrno medaljo

Slovenska judoistka Tina Trstenjak se v Tokiu veseli druge olimpijske medalje v karieri! V ponovitvi finala iz Ria 2016 v kategoriji do 63 kg je Francozinji Clarisse Agbegnenou uspelo maščevanje in se veseli zlata, Trstenjakova pa je tako zlatu iz Brazilije dodala še srebro z Japonske.

Tina Trstenjak se je še na drugih olimpijskih igrah zapored borila za zlato medaljo. To je bil dvoboj za sladokusce, saj se nista borili le finalistki prejšnjih olimpijskih iger, temveč tudi trenutno najboljši judoistki svetovne lestvice do 63 kg. Francozinja zaseda njen vrh, Trstenjakova je druga.

Enak vrstni red kot na svetovni lestvici smo videli tudi na olimpijskem turnirju. Finalni dvoboj ni razočaral, videli smo izjemno izenačen obračun, ki je zmagovalko določil šele v podaljšku.

Clarisse Agbegnenou in Tina Trstenjak, foto: Guliverimage.

V uvodni minuti boja nismo videli uspešnih napadov, a aktivnejša je bila Francozinja. Nato je sodnica najprej izrekla shido Agbegnenoujevi, nato dvakrat za lažna napada še Trstenjakovi. Čas se je medtem iztekel, dvoboj je šel v podaljšek. Nato je vazari uspel Francozinji, ki je Slovenko spravila na hrbet in tako postala olimpijska prvakinja.

 

vir; https://sportklub.n1info.si/tokyo-2020/trstenjakova-judo/

 

Mogoče vam bo všeč