Dvorana Zlatorog-prizorišče skupinskega dela -skupina B
EvropaSlovenijaŠportTurizem

Evropsko prvenstvo v rokometu za ženske na naših tleh. Celje pa kot del največjega ženskega športnega spektakla v Sloveniji

Med 4. in 20. novembrom se bodo najboljše evropske rokometašice v Celju, Ljubljani, Podgorici in Skopju potegovale za evropsko krono. Prav v knežjem mestu bo svojo zgodbo začela pisati naša izbrana vrsta, ki bo v prvih dneh tekmovanja nastopala v dvorani Zlatorog. Slovenkam je žreb namenil zahtevno skupino B, v kateri bodo svojo priložnost za napredovanje iskale še Danke, Švedinje in Srbkinje. Naše rokometašice se zavedajo, da na velikih tekmovanjih lahkih tekmic ni, a verjamejo, da je s podporo glasnih domačih navijačev lahko vse mogoče. »Igrati pred domačo publiko je vedno nekaj posebnega, čeprav obenem čutimo odgovornost do navijačev. Želimo si, da bodo novembra tribune čim bolj slovenske, zato že zdaj apeliram na vse, da si ogledajo katero od tekem, na katerih se bomo borile za zmago,« pravi slovenska reprezentantka Tjaša Stanko.

Vstopnice za ogled tekem največjega ženskega športnega dogodka v zgodovini samostojne Slovenije so že nekaj časa v prodaji, vse informacije o tekmovanju pa so dostopne na spletni strani www.playwithheart.eu. 

Bodite tudi v del tega spektakla. Celje, Celjanke in Celjani vas ne bodo razočarali. Tako kot ne bodo razočarani z obiskom mesta in videnem v njem.

Vane T. Costa

vir in foto: moc&pwh&vtc

 

Mogoče vam bo všeč

Več v:Evropa