foto: Gregor Katič
LokalnoSlovenijaŠport

Evropsko prvenstvo U21 idealna priložnost za dodatno promocijo nogometa: Z dresi in žogami spodbujamo deklice k igranju nogometa

Združenje evropskih nogometnih zvez UEFA si pri svojem delovanju zelo prizadeva, da bi k igranju nogometa spodbudila še več deklet. Evropsko nogometno prvenstvo U21 je prepoznala kot odlično priložnost, da za ta šport, ki je doslej v glavnem privabljal fante, navduši tudi dekleta. 

V času priprav na prvenstvo so  v MO Celje skupaj z ravnatelji celjskih osnovnih šol sprejeli odločitev, da bodo na šolah ustanovili nogometne ekipe, v katerih bodo igrale učenke zadnje triade. Dekliške nogometne ekipe se bodo pomerile na občinskem prvenstvu, ki ga bo pomagal izvesti Nogometni klub Celje. Verjeti  je da bodo profesionalni nogometaši in trenerji na prvenstvu prepoznali, katere deklice imajo talent in željo, da začnejo  z aktivnim treningom nogometa. Če se bodo deklice na nogometnem igrišču dobro izkazale, bi lahko v Celju ustanovili dekliško nogometno ekipo s predstavnicami učenk iz celjskih osnovnih šol. 

foto- Gregor Katič

Da bi deklice spodbudili k ali jim poskušali narediti zanimivo igranje nogometa, so jim v ta namen podarili nogometne drese in žoge, katerih nakup sta omogočili podjetji  Elektro Celje, d. d., in ECE, d. o. o. Podžupanja Breda Arnšek je danes dopoldan na II. osnovni šoli predala drese in žoge skupaj s svetovalko za komuniciranje in strateške projekte v podjetju Elektro Celje, d. d., mag. Majo Ivančič, vodjo marketinga in odnosov z javnostmi v podjetju ECE, d. o. o., Andrejem Kerkom, vodjo Šolskega nogometnega centra NK Celje Spasojem Bulajićem in vodjo koordinacijskega odbora za promocijo prvenstva v Celju Katarino Karlovšek. Opremo so predali učenkam in ravnatelju Igorju Topoletu, ki bo poskrbel, da bo poleg žog vsaka celjska osnovna šola dobila po šest dekliških nogometnih dresov. 

Breda Arnšek  je ob tej priložnosti poudarila, »da smo se v Celju v pripravah na nogometni spektakel zelo izkazali in da smo lahko vzor drugim. Številni posamezniki, ustanove in podjetja so dali vse od sebe, da mesto diha s prvenstvom in da je na vsakem koraku mogoče občutiti naraščajoče športno vznemirjenje. Nogometno prvenstvo je najboljša spodbuda mladim, da se začnejo ukvarjati s športom. V Celju imamo zelo veliko odličnih športnikov, ki so našim otrokom vzor«

 Samo tako se pišejo velike zgodbe o uspehu in s tem ne mislim samo na področje športa, ampak na vsa življenjska področja. Podjetji Elektro Celje in ECE sta v pripravah na prvenstvo podprli tudi promocijo mesta Celje in omogočili, da so se Celebus in trije medkrajevni avtobusi odeli v barve prvenstva. 

O tovrstnih akcijah in pozitivnih vplivih športa na razvoj osebnosti  je veliko napisanega. Tudi o podjetjih ki podpirajo in spodbujajo  šport pri mlajših generacijah  na celjskem je tudi potrebno kaj reči. Ta podjetja predstavljajo primer  dobre prakse prepletanja med poslovnim in vzgojnim  in razvojnim  aspektom njihovega delovanja v okolju v katerem poslujejo .

 V Celju je več takšnih primerov dobre prakse. Celjani so lahko zadovoljni, oziroma več kot zadovoljni  s tem odnosom. Le negovati ga je treba!

Avtor: Vane T. Costa

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno