Vir: Twitter.com
PolitikaSlovenija

Erjavec brez podpore poslancev SMC. Gantar odstopil s funkcije ministra.

Prvak SMC Zdravko Počivalšek je sporočil, da so se poslanci SMC soglasno odločili, da ne bodo podprli prvaka DeSUS Karla Erjavca za mandatarja. Predsednik vlade Janez Janša je medtem v državni zbor poslal obvestilo o odstopu Tomaža Gantarja s funkcije ministra za zdravje. Z ministrstva za zdravje so sporočili, da je Gantar danes poslal pismo premierju Janši, v katerem ga je obvestil, da je skladno s statutom stranke DeSUS in odločitvijo stranke o izstopu iz koalicije podal odstopno izjavo.

Prvak SMC Zdravko Počivalšek je sporočil, da poslanci SMC sprejeli soglasno odločitev, da prvaka DeSUS Karla Erjavca ne bodo podprli za mandatarja. Že pred sestankom je bilo jasno, da bo Počivalšek svoji poslanski skupini predlagal nadaljnje sodelovanje v vladi. To bo predlagal tudi organom stranke, a za zdaj še ni znano, kdaj bodo zasedali.

Gantar odstopil s funkcije ministra za zdravje

Premier Janez Janša je medtem predsednika državnega zbora Igorja Zorčiča obvestil o odstopu Tomaža Gantarja z mesta ministra za zdravje. Prosil ga je, da se državni zbor čim prej seznani z odstopom, in ga obvestil, da bo začasno funkcijo ministra za zdravje opravljal sam. Gantar se je v odstopni izjavi Janši zahvalil za zaupanje in ocenil, da so skupaj opravili pomembno delo.

Vir: Nova24.tv

Janša je namreč k današnjemu obvestilu o Gantarjevem odstopu priložil tudi ministrovo odstopno izjavo, v kateri ta piše, da “v skladu s četrtkovo odločitvijo organov stranke DeSUS o odhodu iz koalicije in ob upoštevanju statuta stranke” odstopa z mesta ministra za zdravje.

“Svoje delo sem ves čas skušal opravljati vestno, z vso odgovornostjo in predanostjo. Verjamem, da smo skupaj opravili pomembno delo,” je v odstopni izjavi, ki nosi današnji datum, zapisal Gantar. Janši se je ob tem zahvalil za zaupanje in povabilo v vlado in mu zaželel uspešno delo in nadaljnje obvladovanje epidemije, poroča STA.

Poroča: Siol.net

Avtor: L.S.

Mogoče vam bo všeč

Več v:Politika