Črna kronikaSlovenija

Epilog sodne preiskave zoper osumljenega za trojni umor v Gerečji vasi !!

Sodna preiskava v zvezi s trojnim umorom, ki se je pripeti na lanski božični dan v Gerečji vasi pri Ptuju, je po več mesecih vendarle zaključena, so za STA potrdili na Okrožnem sodišču na Ptuju. A drugih informacij, so jim dodali, da zaradi interesa postopka in varstva osebnih podatkov ne morejo posredovati, medtem ko molčijo tudi na ptujskem sodišču.

Za STA tako niso povedali niti na tožilstvu niti na sodišču, kdaj je bila sodna preiskava zaključena, ali je bila vložena obtožnica, kaj natančno se obtoženemu očita in ali je morda razpisan predobravnavni narok.

Moril iz brezobzirnega maščevanja 

Po družinski tragediji, v kateri so umrle tri osebe, in sicer 61-letni moški ter ženski, stari 58 in 35 let, so možje postave odvzeli prostost 35-letnemu moškemu, ki je bil s pokojnimi družinsko povezan. Najprej so ga odpeljali v bolnišnico, nato pa pred preiskovalnega sodnika, ki je zanj odredil pripor.

Kriminalisti Policijske uprave Maribor so po tragičnem dogodku pojasnili, da naj bi do dogodka prišlo zaradi brezobzirnega maščevanja. Umrli so bili njegova nekdanja zunajzakonska partnerica, s katero sta imela tudi otroka, in njena starša.

Osumljeni je po ugotovitvah policije 35-letno partnerko med prepirom v hiši večkrat zabodel. In četudi je ob prihodu reševalcev še kazala znake življenja, pa slednji pri poskusu oživljanja niso bili uspešni. Moški je kasneje odšel v sosednjo hišo njenih staršev in ju prav tako večkrat zabodel; oče je umrl na kraju dogodka, mati pa pozneje v ptujski splošni bolnišnici.

Partnerka razmišljala o najemu varnostne službe

Policisti so osumljenca nedolgo zatem izsledili v neki drugi hiši v Gerečji vasi, kjer je v rokah še imel nož. Na poziv policistov, naj ga odvrže, se je z njim porezal po vratu, potem pa nož odvrgel. Po aretaciji so ga osumljenca odpeljali v mariborsko bolnišnico.

Kot je pokazala kriminalistična preiskava, naj bi imel osumljeni težave z alkoholom, s partnerko, ki naj bi zaradi ogroženosti razmišljala celo o najemu varnostne službe, pa sta se razšla približno mesec dni pred tragedijo.

Avtor: Uredništvo

Mogoče vam bo všeč