Vir: Avaz.ba
EvropaGospodarstvoSvet

Elon Musk je postal najbogatejši človek na svetu

Elon Musk, direktor ameriškega proizvajalca električnih vozil Tesla, je v četrtek postal najbogatejši človek na svetu, za seboj pa je pustil Jeffa Bezosa, ustanovitelja in direktorja Amazona, poroča Anadolija.

Vrednost Teslinih delnic se je danes povzpela na najvišjo raven doslej, na 808,66 USD na delnico, Maskovo bogastvo pa se je povečalo na 185 milijard USD.

Tako je s prestola najbogatejšega človeka na svetu, katerega bogastvo je ocenjeno na 184 milijard dolarjev, strmoglavil Bezosa, na prvem mestu pa je bil od poletja 2017.

Vir: Avaz.ba

Pomembno povečanje premoženja Maska je povezano z nepričakovanim povečanjem vrednosti delnic Tesle za 762 odstotkov, od istega dne lani, ko so bile delnice Tesle na trgu vredne 93,81 dolarja.

Musk je julija prehitel podjetnika Warrena Buffeta in postal sedmi najbogatejši človek na svetu, novembra pa je Musk prehitel Billa Gatesa in postal drugi najbogatejši.

Bezos je bil priča povečanju vrednosti delnic Amazona med pandemijo, ko je bila večina sveta v “blokadi”, vendar njegovo podjetje ni moglo izslediti njene tržne vrednosti v višini 1,61 milijarde dolarjev.

Kljub Teslini 761 milijard dolarjev vredno tržno kapitalizacijo, ki zaostaja za Amazonom, vlagatelji verjamejo, da ima proizvajalec električnih avtomobilov prostor za uspeh, zlasti če se svet v naslednjem desetletju nenadoma preusmeri s fosilnih goriv na električne avtomobile.

Avtor: L.S.

Mogoče vam bo všeč

Več v:Evropa