LokalnoSlovenijaVolitve

Drugi krog: «Tekma za župana v Celju v rokah sedanjega prvouvrščenega Bojana Šrota, do sedaj aktualnega in suverenega na tem položaju«.

Zadnja nedelja je bila v  marsičem drugačna kot nekatere prejšnje.  Tekma za svetnike se je odvila tako kot se je. Presenečenja so bila. Neprijetna tudi, predvsem iz levega »svobodnjaškega« tabora, ki so na krilih vsakokratne  liberalne »derivatne« združbe,  ki ji rečejo gibanje ali stranka,( po mojih zadnjih  podatkih ) osvojila osem mest,  na podlagi  slabe vsebinske   kampanje  v kateri so  najrajši poudarjali, da so na vladi in da imajo »link« do vseh ministrstev. Žalostno je da tradicionalne stranke,  ki so stalnica v mestnem parlamentu imajo tako malo besede  in uspeha. Z izjemo SDS, ki ima najmanj oscilacij  glede zastopanosti v mestnem svetu.  Celje se ne sme »okužiti« tako daleč,  da se  določena mnenja in njih prisotnosti v glavni dvorani Narodnega doma postanejo simptom in sindrom slabšanja metalnega korpusa ljudi knežjega mesta.

 

Kdo bo sedel na tronu  in držal palico modrosti in vodenja v knežjem mestu?

Zato je treba toliko bolj zares vzeti tekmo ali drugi krog za župansko mesto v Celju. Ostala sta dva kandidata, ki bosta 4. decembra   igrala finale, kot konec kvalifikacijskega ciklusa v katerem  bo v naslednjih štirih letih postavljen  kapetan vseh 33 svetnic in svetnikov v Mestnem svetu,  kot zrela odgovorna, ugledna  in  kot nekdo, ki bo glavni skrbnik za dobro počutje Celjank in Celjanov.

Kapetan  dosedanjega zmagovitega moštva v  več tekmovalnih ciklov do sedaj,  pozna vse slabosti in vrline tekmovanja, pozna igralce nasprotnih moštev, pozna tudi njihov bioritem, tekmovalni in siceršnji,  je vmes »pripeljal« še dodatne okrepitve, ima ambicije,  da bo tudi v naslednjem  obdobju tako kot do sedaj, biti kapetan moštva.

Prvi krog je pripeljal do izločitve tistih,  ki so bili v tekmo vrženi iz prestiža ali iz  oponiranja za vsako ceno. Zato je bil  izločitven del toliko bolj naporen, koristen pa še bolj. Na drugi strani  pa so  ideje o morebitnem vodenju mesta, optimistične, morda za določen del celo simpatične, realne pa  prav gotovo še ne . Ampak s temi prvinami pač se ne da opravljati tako odgovorna naloga kot je vodenje mesta.

Kako kaže z podporo v drugem krogu?

Nekatere poteze so pričakovane. Izločeni  kandidati, vsaj nekateri,  že v naprej obljubljajo, da bodo  podorali tistega, ki je najmanj boleče poražen.  In  seveda malo nergali in žugali s prstom, češ, bomo mi združeni naredili nekaj velikega. Pa ne bo tako.

Vrste v zmagoviti CŽL je še naprej takšno.  Pravijo da vedo kako. Za pričakovati je bilo tudi to, da bodo  stranke, ki so  konstanta v vseh garniturah  Celjskega lokalnega parlamenta, naredile korak v smeri podpore Bojanu Šrotu,  aktualnemu županu. To zagotovo velja za Slovensko demokratsko stranko, ki  je tvorni, vsebinski in stabilizacijski dejavnik v Mestnem svetu.  Podpora ki je dana in bo koristila v  boju za župana, je mišljena kot prispevek, ki bo Celju omogočala razvoj in napredek ter stabilnost  kakor tudi  garancija za ohranjanje in dvig kakovosti bivanja vseh Celjank in Celjanov.

Nekateri so po naravi stvari za to da ga podprejo in ga podpirajo, tisti ki še  ne vedo pa so na potezi.  Poteze, ki jih delajo in naredijo drugačne, stvarne. Tako kot bo stvarno županovanje Bojana Šrota v naslednjem mandatu.

Celje bo šlo naprej kot doslej, v kakovostno, zdravo in varno ter prijetno  za vse!

Vane T. Costa

foto: ICH

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno