Vir: gov.si
PolitikaSlovenija

dr. Vinko Gorenak: Obljuba dela dolg – objavljam dokumente

V nedeljo 13.12.2020 ob 20.20 uri sem imel pogovorno oddajo na Youtube kanalu novinarja Aleša Ernecla, ki jo najdete na spodnji povezavi

V tej oddaji sem govoril tudi o Pepci Kardelj, ki je leta 1990 v časopisu Tribuna objavila prispevek, ki je zelo zgovoren. Preberite ga.

Vir: vinkogorenak.net

Če danes vprašate večino naših državljanov kaj mislijo o Janezu Janši, vam bodo v veliki meri odgovorili, da je trgovec z orožjem. Toda leta 2010 sem imel kot poslanec DZ vpogled v večino dokumentov, ki se nanaša na to zadevo. Govoril sem tudi s tremi kriminalisti, ki so Janšo preiskovali. Ločeno sem jih vprašala ali obstaja kakršenkoli dokument, ki bi govoril o tem, da je Janša dal v žep eno nemško marko ali en sam tolar. Odgovorili so mi, da takega dokumenta nikoli niso našli.

Poglejte spodnja dva dokumenta. Za mlajše naj povem, da je bil Alija Izetbegovič predsednik Bosne in Hercegovine, ki je leta 1993, pisal spodnje pismo Milanu Kučanu. V njem ga prosi za dobave orožja, ki jih bodo plačali z gotovino.

Vir: vinkogorenak.net

Vir: vinkogorenak.net

Zakaj je torej Janez Janša v očeh večine naših ljudi trgovec z orožjem in zakaj to ni Milan Kučan? Zame ni ne eden ne drugi trgovec z orožjem, saj je uradna politika Slovenije s Kučanom na čelu sprejela sklep, da bomo takrat pomagali Hrvaški, ter Bosni in Hercegovini z dobavami orožja, ki jih bodo plačali z nafto.

Povzeto po: vinkogorenak.net

 

 

Mogoče vam bo všeč

Več v:Politika