KulturaLokalnoSlovenijazanimivo

Digitalno pravljično Celje je vseeno prineslo veselje!

Pravljično Celje 2020 je bilo zaradi vsem znanih okoliščin drugačno, saj zaradi ukrepov proti širjenju korona virusa ni bilo  možnosti  pripraviti dogodkov na prostem, božično-novoletnega sejma ali Pravljične dežele za otroke. Vseeno pa so  na Zavodu za kulturne prireditve in turizem Celeia Celje skušali čim bolj približati praznični čas vsem Celjankam ter Celjanom, pa tudi drugim, s serijo videoposnetkov, ki so bili  objavljani na družbenih omrežjih, spletnih straneh ter televiziji.

Sprehod skozi Pravljično Celje, kakor so  poimenovali serijo videoposnetkov, je za Zavod Celeia Celje posnela Almedia na čelu z Alenom Pavšarjem. Objavili jih je bilo 10 videoposnetkov, od tega dva s prikazom t.i. vodne simfonije na Krekovem trgu. Predvajali smo jih na Facebook kanalih Visit Celje, Pravljično Celje, Celje – knežje mesto, spletni strani www.visitcelje.eu, YouTube kanalu Visit Celje ter na televizijah TV Celje in VTV Studio.

Virtualna novost Sprehod skozi Pravljično Celje je požel veliko zanimanja in je presegel pričakovanja. Tako na zavodu kot drugi vpleteni so dobili precej pohval, dobro delo pa se kaže tudi v številkah – všečkih, komentarjih, delitvah, shranitvah ter ogledih nasploh.

Objave Sprehoda skozi Pravljično Celje so dosegle skupaj več kot 87.000 ljudi. Najvišji odziv so zabeležili pri prvi objavi, to je bil virtualni prižig lučk, sledil je videoposnetek s sporočilom Miklavža.

V videoposnetkih so bili  zajeti kadre z različnih celjskih lokacij, vključili so  znane Celjanke ter Celjane ter dali možnost dijakom celjskih srednjih šol, da pokažejo svoj glasbeni in umetniški talent. Širni Sloveniji je bilo pokazana  praznična okrasitev mesta, za vzdušje v tem času pa so pomagali skrbeti dobri možje in pravljične vile. Na Krekovem trgu so med drugim na avdio-vizualni kulisi predvajali pravljice, za ambientalno glasbo pa so poskrbeli z mestnim ozvočenjem.

Roko na srce, tam kjer je pozitivna naravnanost, nedeljiva ustvarjalnost, in skupinsko delo z namenom doseči največ, ni  težko požeti pohvale in biti opažen ter  pozitivno izpostavljen  ne glede na okoliščine. 

Celjski način  razmišljanja in ustvarjanja, tudi čutenja in pripadnosti, kljub morebitnimi razlikami, za enkrat  prinaša dobro počutje in ubira zrele sadove dela. Da se tudi v prihodnje dogaja vedno in vsepovsod ustvarjalnost ki presega čas in ki plemeniti ozračje. 

Celje zmore!

Avtor: Vane T. Costa

Foto: Monika Škorjanc

Mogoče vam bo všeč

Več v:Kultura