Dogodki in prireditveizobraževanjeSlovenijaVeč

Devetošolci in njihovo starši so pred veliko dilemo – kje nadaljevati šolanje ??

Karierni center za mlade – je projekt, ki  odpira mladim nove priložnosti za zaposlitev in izgradnjo kariere.

Ne prezrite njihovih napotkov in nasvetov.

Ponudba srednješolskih, visokošolskih in univerzitetnih programov je široka in raznolika. Da se bodo mladi lažje odločili, morajo biti v celoti seznanjeni z možnostmi, ki jih imajo na izbiro.

Naloga staršev je, da spodbudite otroke v raziskovanje šol in fakultet. Preverijo naj vsebine izobraževalnih programov ter vpisne pogoje, kvaliteto in način izobraževanj, možnosti prehoda med izobraževanji, dodatne aktivnosti, ki jih ponujajo šole in fakultete, možnosti mednarodnih izmenjav, sodelovanja v raziskovalnih projektih, načinih povezovanja šol ali fakultet z gospodarstvom ipd.

Na ta način bodo mladi dobili vpogled, kako poteka »življenje« na posamezni šoli ter širšo sliko o izobraževalnih možnostih. Hkrati lahko naletijo tudi na izobraževalni program, ki ga do zdaj še niso poznali ali o njem niso razmišljali, ker se jim ni zdel dovolj zanimiv.

Mladi naj raziščejo  naslednje informacije:

Srednješolski vpisnik 2021

Srednješolski Vpisnik 2021 ponuja predstavitve srednjih šol in gimnazij, informacije o štipendijah, dijaških domovih in ostalih vprašanjih, ki se mladim porajajo kot bodočemu dijaku.

Vpisnik je pripravilo uredništvo Srednješolskega Vpisnika & portala www.DijaskiSvet.si.

Razpis za vpis v višje strokovno izobraževanje

Kandidati za vpis v višje strokovne šole se na razpis lahko prijavite od 15. februarja do 18. marca 2021 z elektronskim prijavnim obrazcem na spletni strani Višješolske prijavne službe https://vss-ce.com/vps

Več: TUKAJ 🙂

vir: https://www.kariera-mladi.si/sole-solski-in-studijski-programi-ter-smeri/?fbclid=IwAR3MMUEzg9h9RtY3DvpGzAj1nyC6DCYwZRcocj05YktH6kct31GXjReVccU

mib

Mogoče vam bo všeč

Next Article:

0 %
Copy link
Powered by Social Snap