SB Celje
LokalnoSlovenijaV fokusuZdravje

Demanti: »Manipulativne in neresnične informacije o 95 odstotnem deležu stavkajočih zdravnikov v Splošni bolnišnici Celje

V nekaterih medijih se zadnje čase vedno pogosteje pojavlja ocena, da v Splošni bolnišnici Celje stavka 95 odstotkov zdravnikov, kar vodi v različne senzacionalistične zaključke in naslove.

»Kdo je vir teh podatkov nam ni znano, saj bolnišnica medijem ni nikoli sporočala takšnega podatka. Prav tako  je upravičen dvom, da je to informacija bolnišničnega sindikata FIDES, saj ta niti vodstva bolnišnice ni seznanjal z odstotkom stavkajočih zdravnikov«, sporočajo iz bolnišnice.

Ob vseh negativnih konotacijah, ki jih v javnosti prinaša ponavljanje informacije o 95 odstotnem deležu stavkajočih zdravnikov v Splošni bolnišnici Celje, vam zaradi želje po korektnem informiranju  pacientov v SB Celje in njihovih svojcev, pa tudi preostale slovenske javnosti sporočamo, da ta informacija ne drži. Večina zdravnikov v Splošni bolnišnici Celje tudi v času stavke zavzeto in vestno opravlja svoje delo. Da je temu tako, pritrjujejo rezultati opravljenega dela v naši bolnišnici.

Dva najbolj odgovorna za delovanje SB Celje (Foto: VTC)

Od začetka stavke do zdaj so v SB Celje zabeležili 3 % izpad ambulantnih pregledov ter 20 % izpad operativnih posegov. Vseskozi zagotavljajo neprekinjeno zdravstveno varstvo, izjemen porast poškodb zaradi snega in epidemija gripe in virusnih respiratornih okužb pa so v tem času nekajkrat ustvarili izredne razmere tako v urgentnem centru kot na bolnišničnih oddelkih, ki jih brez izjemne angažiranosti  zaposlenih ne bi uspeli tako uspešno rešiti. Če bi držal podatek o tako visokem odstotku stavkajočih zdravnikov, takšnega obsega dela od 15. januarja do zdaj zagotovo ne bi mogli opraviti.

Zato želijo javnosti sporočiti, da zdravniki kljub stavki ostajajo predani svojim pacientom in bolnišnici, za kar se jim vodstvo iskreno zahvaljuje.

Kljub temu, da se nekateri spuščajo na zelo nevaren teren manipulacij in dezinformacij,   v vodstvu tako strokovno in organizacijsko imajo pred seboj učinkovito zdravljenje in dobro počutje pacientov.

Vane T. Costa

Vir in foto: SBC&VTC

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno