Vir: Avaz.ba
EvropakoronavirusSlovenija

[Dejstvo] Tri učitelje iz Avstrije so odpustili, ker niso želeli nositi mask

Trije učitelji iz Avstrije , ki vztrajno niso hoteli nositi zaščitnih mask, ki so jih morali nositi med pandemijo koronavirusa, so bili odpuščeni, piše Kronen Zeitung.

V Švici je medtem kupec, ki ni hotel nositi maske, dobil petletno prepoved vstopa v verigo supermarketov Migros.

Pandemična utrujenost postaja vse bolj očitna tako v Avstriji kot v Švici – organizirajo se protesti zaradi omejevalnih ukrepov, ki vključujejo zaprtje trgovin in restavracij, nošenje mask pa je obvezno.

Trije učitelji z območja Freistadta, Fecklabrucka in mesta Wales v zgornji Avstriji so bili odpuščeni, potem ko kljub pogovorom z oblastmi niso želeli nositi mask.

V Avstriji so bili še trije primeri učiteljev, ki niso hoteli nositi mask, a so jih kasneje prepričali, kar jim je rešilo delovna mesta, piše časnik.

Avstrija je 25. januarja uvedla ukrep obveznega nošenja maske FFP2, ki filtrira delce, ker se je izkazalo, da bombažne maske niso primerne.

V Švici, kjer je nošenje mask v zaprtih prostorih obvezno, je samooklicani “upornik koronavirusa” poskušal vstopiti v supermarket v Lucernu brez maske.

Vztrajno ni hotel nositi maske, policija pa ga je na koncu aretirala. Prepovedan mu je bil tudi vstop v trgovine verige “Migros”.

Avtor: Uredništvo

Mogoče vam bo všeč

Več v:Evropa