Vir: Avaz.ba
Evropakoronavirus

[Dejstvo] Nizozemska je ukrepe za koronavirus podaljšala še za tri tedne

Nizozemski premier Mark Rutte jej izjavil, da število ljudi, okuženih s koronavirusom, ponovno narašča in da se zaradi tega ukrepi proti koronavirusu podaljšujejo še za tri tedne.

Policijska ura ostaja v veljavi, vendar jo je skrajšala za eno uro in se bo od 31. marca, ko se začne poletni čas, namesto ob 21. uri začela ob 22. uri. Pred dvema tednoma je Rute pred parlamentarnimi volitvami v svoji stranki izrazil upanje, da se bo država približala “prelomnici”, ko bo cepivo preplavilo virus. Od takrat pa se je število okuženih in sprejemnih bolnikov povečalo.

“To je zaskrbljujoča resničnost in zato se trenutno ne moremo odpovedati nobenim obstoječim ukrepom” – je dejal Rute.

Po njegovem mnenju bari in restavracije, ki so zaprti od oktobra, ostajajo zaprti. Rute je dejal, da državljanom svetujejo, da potujejo v tujino šele sredi maja. Na Inštitutu za varovanje zdravja so že prej povedali, da se je v enem tednu število pozitivnih testov na koronavirus povečalo za 16 odstotkov in da se je povečalo tudi število smrtnih primerov in hospitalizacij.

Okužba med mladimi se je močno povečala na 29 odstotkov pri otrocih, starih od 13 do 17 let, in na 23 odstotkov pri otrocih, mlajših od 12 let. Povečanje je prišlo po tem, ko je nizozemska vlada pred nekaj tedni odobrila delno odprtje šol.

Na Nizozemskem je od začetka epidemije umrlo 16.300 ljudi.

Avtor: L.S.

Mogoče vam bo všeč

Več v:Evropa