Vir: Nova24tv.si
PolitikaSlovenija

Danijel Krivec: Prvi poskus pač ni uspel, gremo naprej !!

Vodja poslanske skupine SDS Danijel Krivec je po neuspeli razrešitvi predsednika DZ Igorja Zorčiča povedal, da neuspeh ne pomeni, da ne bodo poskusili še enkrat. Kot je dejal, bodo zdaj zadevo preučili, pogledali, kje je zmanjkalo in vložili nov predlog razrešitve. “Ne poznamo namreč parlamenta, kjer bi bil njegov vodja iz opozicije,” je dejal.

Kot je povedal Krivec, so imeli za današnjo razrešitev predsednika DZ dogovorjenih zadosti glasov, kar bi se tudi pokazalo, če ne bi prišlo do obstrukcije. Tako pa se je del opozicije ustrašil in svoje poslance umaknil, “kar pomeni, da ne zaupajo svojim poslancem”, je dejal. Tega, ali so imeli dogovor o podpori razrešitvi tudi s kom iz poslanskih skupin, ki so obstruirale glasovanje, ni razkril.

Po neuspeli razrešitvi Zorčiča se morajo po besedah Krivca zdaj usesti in pripraviti naslednji scenarij. “Prvi poskus pač ni uspel, gremo naprej,” je dejal.

Eden od rezervnih scenarijev je po njegovih besedah tudi ta, da se v poslanske vrste vrne minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek in zagotovi manjkajoči 46. glas, “a bomo o tem razmislili v nadaljevanju”, je dejal. “Vse je stvar analize, na podlagi katere se bomo odločali,” je izpostavil.

Predčasnim volitvam se po njegovi oceni ne bližamo, “saj koalicija deluje”. “Če ste gledali npr. vsa današnja glasovanja, nikjer ni bilo težav. Nobeno dosedanje glasovanje ne kaže, da bi imela koalicija težave z glasovanjem,” je dejal Krivec.

Poroča spletni portal: Politikis.si

Mogoče vam bo všeč

Več v:Politika