Slovenska demokratska stranka je največja stranka v državi. Ima preko 35.000 članov in danes praznuje svoj 32 rojstni dan.

SDS PRAZNUJE 32 LET

SDS letos obeležuje 32 let svojega obstoja. Toda letošnja slavnostna akademija ob 32. obletnici SDS bo nekoliko drugačna, kot so bile obletnice pretekla leta. Bo svojstvena in zgodovinska, saj bo zaradi razmer povezanih z virusom covid19 potekala prvič virtualno.

Slovenska demokratska stranka se je rojevala v letih od 1988 do 1992, ko so nastajali temelji demokratične in samostojne Slovenije. Takrat je ljudska govorica krstila obdobje osamosvajanja za slovensko pomlad. SDS si danes kot naslednica tega gibanja prizadeva, da bi upravljanje države potekalo v skladu z vrednotami tega obdobja, ki je Slovence združilo v skupnih naporih za boljši jutri.

janez_jansa

Predsednik SDS Janez Janša

SDS je kot novonastala politična stranka slovenske pomladi nepretrgoma – od njenega začetka do danes – igrala pomembno vlogo. Že v zgodnjem obdobju slovenske demokratizacije sta bili SDZ in SDSS, njeni predhodnici, ključni akterki demokratizacije. Nadalje si težko predstavljamo slovensko politično življenje v tranziciji brez SDS. Jasno pa je tudi, kaj je pomenila SDS za strankarsko in državno politiko v zadnjih letih že relativno konsolidirane demokracije. Skratka, SDS je močno zaznamovala vsa obdobja novejše slovenske zgodovine.

Danes je Slovenska demokratska stranka največja stranka v državi. Vanjo je včlanjenih preko 35.000 državljanov, dvakrat toliko je tudi podpornikov stranke. Na zadnjih državnozborskih volitvah je stranka dobila zaupanje kar 219.415 ljudi njen predsednik Janez Janša pa uspešno vodi slovensko vlado.

Slavnostna akademija se bo začela 13. februarja 2021 ob 18. uri in jo boste lahko spremljali tudi na našem portalu od 18. ure dalje. Vljudno vabljeni k ogledu!

PM

Mogoče vam bo všeč

Več v:Politika