Evropakoronavirus

COVID-19: V Grčiji preložili odpravo omejitev-Trenutna situacija nam to ne omogoča!

Po nekaterih  utemeljenih razmišljanjih, Grki  bi  naj  prve znake popuščanja zdravstvenih napetosti pričakovali v začetku prihodnjega tedna.

Sposobnost zdravstvenega sistema, da deluje z varno delovno obremenitvijo, bo odločilni dejavnik, ki bo strokovnjakom omogočil, da odpravijo omejevalne ukrepe proti pandemiji, je v udarnem  članku zapisal atenski časopis Kathimerini. Prvi znaki popuščanja zdravstvenih napetosti naj bi bili pričakovani v začetku prihodnjega tedna. Trende umirjanja in ostalih potrebnih podatkov bodo zbirali do konca tedna

Kazalnik pritiska na zdravstveni sistem  kaže da  je bilo včeraj v grški Makedoniji v intenzivnih bolnišničnih oddelkih le pet brezplačnih postelj, v Tesaliji pa nobena.

Poleg tega po mnenju strokovnjakov za lajšanje ukrepov dnevno število na novo okuženih ne sme presegati 500, pomemben je tudi odstotek pozitivnih testov in število reprodukcij virusa Rt. Na podlagi razpoložljivih podatkov je predvidena odprava ukrepov 7. decembra prestavljena. Tak opogumljajoči trendi pa vse eno niso, da bi se spustili v preveč  tvegano rahljanje ukrepov oziroma omejitev.

Solunski časopis Tipos Thessaloniki pod naslovom “Zaprto mesto do leta 2021” med drugim  piše, da bodo  odpravljali lockdown počasi in previdno, brez naglice.  Lokalna oblast  v Solunu se je izrekla proti hitremu in všečnemu “odpiranju”. Po drugi strani pa je bilo prvič v Solunu občutno upadlo dnevno število okuženih, ki je bilo včeraj 213 ljudi.  Kar je zelo opogumljajoča številka. Samo naj  tako ostane pa se bo dali dihati, je pristavil nekdo iz mestne uprave Soluna.

Opozicija in s tem   tudi tisk ki jo podpira,  vladi očita, da manipulira s podatki o pandemiji korona virusa v državi. Po navedbah sindikata novinarjev, bi naj  obstajali dve zbirki podatkov z informacijami o širjenju virusa,  ter da so v zvezi s tem  že podali predlog za preiskavo . Časopis  opozicijske stranke Syriza( ekvivalent slovenski levici) Avgi  obtožuje vladnega tiskovnega predstavnika Steliosa Pezasa  ter  določene člane kabineta vlade za namerno  prikrivanje  in onemogočanje same preiskave.

Zanimiv sindrom levih ali levičarskih strank. Vsepovsod se spuščajo v oviranje  in  upočasnjevanje  izvedb nujnih in potrebnih ukrepov za omejitev in ustavitev posledic epidemije,  ki jih  ta pušča po vseh državah in  njihovih gospodarstvih. Obenem si »prizadevajo« za redne in dolgotrajne postopke sprejemanja zakonov z široko javno razpravo kot v najbolj odličnih in  normalnih okoliščinah.  Ne zaupajo nobenemu. Konkretnih resnih in vsebinskih nasprotnih rešitev ne ponudijo,  primerne  podpore dobrim, resnim in nujnim rešitvam pa tudi ne dajejo.

»Državotvorno« da dol padeš!

Političnih  prestižnih iger lahko pustijo za pokoronski čas. 

Avtor: Vane T. Costa

Next Article:

0 %
Copy link
Powered by Social Snap