foto:PUC
Črna kronikaLokalnoNotranje zadeveSlovenija

Celjski kriminalisti zaključili z večmesečno kriminalistično preiskavo kriminalne združbe

Celjski  kriminalisti  so  v  preteklih  dneh,  v  sodelovanju  z Generalno policijsko  upravo  in ob usmerjanju Okrožnega državnega tožilstva v Celju, zaključili  več  mesečno  kriminalistično  preiskavo  kriminalne združbe. V zaključni akciji so prostost odvzeli šestim osebam, osumljenim storitve 40. kaznivih   dejanj  neupravičene  proizvodnje  in  prometa  s  prepovedanimi drogami. Dve osebi so privedli k preiskovalnemu sodniku, ki jima je odredil pripor,   štiri  so  po  opravljenih  preiskovalnih  dejanjih  spustili  na prostost.

 

 

V  preiskavi  je  bilo  ugotovljeno,  da  je  48-letni osumljenec z območja Policijske  uprave  Celje,  od maja lani, do odvzema prostosti, organiziral nakup,  hrambo  in  prodajo  novih psihoaktivnih substanc, ki so v skladu z Uredbo  o  razvrstitvi prepovedanih drog prepovedane. Slednje je naročal in plačeval  preko  spletnih  platform v tujini, droge so mu na naslov bivanja dostavljale  družbe,  ki  se  ukvarjajo  s  paketno  dostavo.  Osumljeni je substance  prepakiral  in  jih  fizično ali preko dostavnih služb, dostavil preprodajalcem iz širšega območja Ljubljane, Kopra, Celja in Maribora.

 

Osumljeni  je prodajal prepovedane substance 2-MMC, 3-CMC, 4-CMC in GBL, ki je  intramolekularni ester gama hidroksi butanojske kisline (GHB) in je kot taka prepovedana.

Med izvajanjem  preiskave  so zasegli okoli 700 g prašnatih in kristalnih delcev zgoraj navedenih  psihoaktivnih  substanc  ter  8  litrov  GBL-ja,  ki se sicer na spletnih  platformah  v tujini prodaja kot industrijsko čistilo. Slednje se pri uporabnikih dozira v manjših količinah, nekje med 0.3 in 0.9 ml.

Osumljenemu so zasegli tudi osebni vozili.

Vane T. Costa

vir in foto: puc

Mogoče vam bo všeč