Lončarstvo
Dogodki in prireditveLokalnoSlovenijaTurizem

Celje:«Približajte se mu: Prvo junijsko soboto pride k vam Podeželje v mestu«!

Že to  soboto, 4. junija 2022, bo v mestnem središču Celja tradicionalna tržnica Podeželje v mestu, ki jo organizira Zavod za kulturne prireditve in turizem Celeia Celje. Na dogodku, ki bo trajal med 9. in 13. uro, bo svojo ponudbo predstavilo okoli 20 ponudnikov iz širšega celjskega območja z raznoliko ponudbo in promocijo.  Ne prinesejo samo dobrote prinesejo tudi zaklad informacij ki vam mnogokrat pridejo prav. Le nasproti jim morate iti in do njih priti.

Dobrote s podeželja

Na tokratnem dogodku se bodo predstavile lokalne turistične in ekološke kmetije, ponudniki bodo predstavili domačo obrt, na prodaj bodo lokalni pridelki in izdelki s kmetij, možna bo degustacija izdelkov in sproščen klepet s ponudniki. Namen vsakoletne tržnice Podeželje v mestu je v urbanem okolju predstaviti domače obrti, delo na kmetiji, prodajo pridelkov s kmetij in izdelkov rokodelcev. Pa tudi približati generacijam in naraščajnikom, ki niso imeli ali nimajo možnost direktnega stika z vsem tem duhovnim bogastvom.

Dogajanje bo popestreno s kulturnim programom folklornih skupin KUD Šmartno v Rožni dolini in KD Celjske folklorne skupine.

Le dež ne sme biti.

Vir: zcc&vtc

foto: vtc

 

Mogoče vam bo všeč