Mestna tržnica po dopoldanskih pripetljajih spet normalno obratuje(Mestna tržnica Celje)
Črna kronikaLokalnoSlovenija

Celje: “Sumljiv predmet ob celjski tržnici- preplah, opozorilo in na koncu nenevaren predmet”

Na celjski policiji so bili danes zjutraj  ob 5.30 uri  obveščeni o nastavitvi sumljivega predmeta na Linhartovi ulici v Celju. Zaradi sumljivega predmeta so policisti zavarovali območje okoli celjske tržnice in Zaporov Celje. Policisti so kraj zavarovali z zaščitim trakom Policije in ljudi opozarjali, naj se na območju ne gibljejo. Na kraju so pri zavarovanju območja sodelovali gasilci iz GB Celje.

Na kraj so prišli bombni tehniki specialne enote policije (GPU UPS SE), ki so sumljivi predmet pregledali in ugotovili, da ni nevaren za življenje in telo in da ne gre za eksplozivno sredstvo.

 

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Celje so opravili ogled kraja in v sodelovanju s policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in ugotavljanjem okoliščin o sumu storitve kaznivega dejanja Zloraba znamenj za pomoč in nevarnost po 309. členu KZ. O vseh ugotovitvah bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

Kaj je želel  doseči tisti ki je to počel, kaj je dosegel,  razen preplaha  in angažiranja vseh služb, ki se ukvarjajo  s tem ob takšnih »priložnosti«, za enkrat nam ni uspelo zvedeti. Ko bo več znanega  bo zagotovo sledilo obvestilo in razlaga o ozadju ali osredju te nevarne »igre«.

 

Upamo da je to samo slučajno sovpadanje in zgoščenost tovrstnih dogodkov in ekscesnih situacij in  ne neka nova realnost.

Vane T. Costa

vir: puc&vtc

Mogoče vam bo všeč