Predstavitev Celja v Berlinu
Dogodki in prireditveGospodarstvoSlovenijaTurizem

Celje se predstavlja v Berlinu na Mednarodni turistični borzi. Uspešno!

Ravno v tem času poteka predstavitev v Berlinu  skupaj z 28 podjetji in partnerji na stojnici Slovenske turistične organizacije, ki se  je začela v  torek 7 marca  in bo do četrtka, 9. marca 2023. To je predstavitev poslovnim partnerjem in organizacijam

»Celje se bo v Berlinu predstavilo kot eden od 28 razstavljavcev na slovenskem razstavnem prostoru. Za to smo se odločili, ker želimo destinacijo še intenzivneje promovirati na evropskem turističnem zemljevidu. Izpostavili bomo naša mestna doživetja, največje atrakcije, nove produkte ter aktualno kulinarično znamko Okusi Celja!, meni, mag. Maja Voglar,  direktorica Zavoda Celeia.

Mesto Celje

Predstavitev destinacije  je namenjena za zahtevnejše turiste kot se navdušujejo nad zgodovino,  kulturo, kot tudi tistim, ki sodijo v skupino aktivnih raziskovalcev in si obisk Celja lahko privoščijo kot aktiven city-break s številnimi zelenimi doživetji na Celjski koči, Šmartinskem jezeru in v Mestnem gozdu. V slednjem se med drugim nahaja največja drevesna hiša v Sloveniji.  Predstavitev mora biti zares prepričljiva in vsebinsko bogata.  Dodati je  potrebno tudi to,  da je to logična in potrebna predstavitev našemu realnemu zaledju trgov, ki pravzaprav želijo zvedeti več o nas in naši preteklosti in dogajanjih skozi čas na naših tleh, obenem pa začutiti sodobni utrip v našem okolju.

Po končani »misiji« v Berlinu,  so na vrsti promocijske aktivnosti na Fereinmesse-ju,  počitniškem sejmu na Dunaju, (16.-19. marec 2023), v Zagrebu na sejmu Place2Go (24.-26. marec 2023) in v Celovcu na sejemskem dogodku Freizeit-Prosti čas (31. marec-2. april 2023).

Celje tudi  s pomočjo teh povečanih in poudarjenih aktivnosti, lahko postane bolj obiskano, bolj zanimivo in bolj prepoznano v našem širšem srednjeevropskem in evropskem okolju. Smo lahko zadosti zanimivi in lahko pričakujemo primeren interes za obisk in doživetje prav pri nas v Celju.

Vane T. Costa

Vir: zcc&vtc

Foto: Visit Celje

Mogoče vam bo všeč