LokalnoPolitikaSlovenija

Celje: Politizacija in socializacija zasebnega stanovanjskega problema za poceni populizem. Razumskost in racionalnost bi prinesla več

Socialka ali ponovno dolivanje olja na naivnost in na trenutke romantična plehkost, da bodo celjski svetniki uredili tisto,  ki je v nasprotju z pravnim redom  vendar se dobro sliši, »občina mora to urediti« ter svetnike smo mi izvolili, ne »vžge«. 

Od nekaj deset  stanovanj, kjer prebiva 90 stanovalcev se  najbolj vztrajni »avantgardni«   Spartak  in njegovih »300« vztrajajo in butajo ob še kakršenkoli predlog za kar ni občina pristojna in tudi sam zasebni lastnik bližnjega podjetja  oziroma del objektov ali šotorov Emo Orodjarne

Nekateri pravijo da  so  mestni svetniki  s sprejetjem OPPN-ja  dali zeleno luč legalizaciji na črno postavljenih šotorov Emo Orodjarne. Ni res. Dali  so zeleno luč edino kar je možno. Da lahko še naprej ostaja  občina mediator v tej zadevi še vedno drži in tudi to da bodo podprli razumne rešitve. Obenem ob vseh predlogih stanovalci, tistih kolikor je takšnih) želijo , v kolikor pride resnično do odkupa ceno po njihovih pričakovanjih  in ne po tržnih,  kar je očitna razlika. Romantični časi ali  vključitev »čustev in trpljenja« , je nematerialni del, ki se ovrednoti v  kakšnem literarnem ali filmskem delu ali stvaritvi. 

Štefan Plavčak

Stanko Stepišnik in vsi ki so lastniško vpleteni v tovarno so pripravljeni iti nasproti, pa ne kar tako.  Stanovalci Delavske so namreč postali otok sredi industrije. To vedo vsi in so vedeli prej. Ampak sedaj imajo dobre » prišepetovalce«, ki  razen praznega nasveta in pripravljanje za nastop v javnosti kakšnega predstavnika  pa ne dosežejo nič več. Pretirano napihovanje   raznih meritev je tudi prikladno izrabljeno na primer samo tresenja in prekoračitve ki jih ni čez največjo možno obremenitev. So pa realisti v tem primeru, ki sprejemajo  stanje takšno kot je z morebitnimi izboljšavami ki jih celo doseže občina z mnogo denarja in so učinki možni v letu ali dveh ne pa »donkihotovsko« v »X« letih. Za izboljšanje bivanjskega standarda bo imelo mesto posluha, za poseganje v nekaj za kar nima pristojnosti da bi bili samo všečni, pa ne. 

Tudi svetniki  ne morejo imeti slabe vesti. 

Avtor: Vane T. Costa

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno