LokalnoSlovenija

Celje: Luč miru prispela tudi v knežje mesto. Luč upanja in solidarnosti!

Celjski skavti so danes na Mestno občino Celje prinesli luč miru. Kaplana Matica Lesjaka in skavta Jerneja Hernavsa so sprejeli župan, podžupanja in podžupan.

Letošnji svetovni sprejem Luči miru iz Betlehema je bil minulo soboto v Salzburgu, tokrat so ga prenašali preko spleta. Slovenska delegacija je plamen prejela na meji z Avstrijo, v Šentilju, in ga ponesla po vsej Sloveniji. Danes smo jo prejeli tudi na Mestni občini Celje. 

Župan Bojan Šrot je ob sprejemu iz rok skavtov dejal:»Luč miru letos morda potrebujemo bolj kot kadarkoli prej. Naj njeno sporočilo doseže čim več ljudi.«

 »Ponosna in hvaležna sem, da živim v Celju, še posebej v zadnjih mesecih, ko se je večkrat izkazalo, kako solidarna skupnost smo.«  je izjavila podžupanja Breda Arnšek.

Poslanica luči miru iz Betlehema: »Naš svet je povsem isti kot včeraj, ta čas je le pokazal, kakšen je v resnici. Daleč smo si, že dolgo, in si od strahu ne upamo priti bližje.

Zato vam prinašamo luč, saj je luč tista, ki ogreje, tista, ki pomiri, tista, ki nas drug drugemu približa. Ko namreč v temi nekomu osvetli obraz, ta ni več strah, ampak človek.

Zato vam prinašamo Luč, ki se je v Božiču spustila med nas. To je naš korak bližje vam v teh mrzlih časih. Želimo vam dati to Luč, želimo vam biti ljudje. Sprejmite jo od nas in jo nesite naprej. Naredite tudi vi korak bližje ljudem, nikogar ne pustite samega, poiščite način, da jim pokažete bližino. Ljubezen je iznajdljiva in bo našla pot.

Prižgimo luč. Obdržimo bližino!«

Naj luč miru iz Betlehema močno sveti za vse Celjanke in Celjane.

Pazite nase. Ostanite zdravi!

Avtor: Vane T. Costa

Next Article:

0 %
Copy link
Powered by Social Snap