Prerez traku ob odprtju novega balinišča v Celju
LokalnoSlovenijaŠport

Celje ima sodobno balinišče. Še več možnosti za šport. Prav je tako!

Danes je Mestna občina Celje odprla balinišče s tribuno in pomožnim objektom, ki bo občanom omogočalo dodatno športno udejstvovanje, Balinarskemu klubu Celeia Celje pa izvedbo mednarodnih tekmovanj.

 

Novo balinišče je postavljeno za dvorano Zlatorog in tako umeščeno v neposredno bližino objektov, kjer se zelo pogosto uresničujejo najlepše športne pravljice knežjega mesta. Z ureditvijo balinišča smo začeli pisati še eno lepo športno zgodbo v Celju, ki je dom več kot 50 športnim panogam.

Gre za štiristezno balinišče, 14,40 m x 27,30 m, s pomožnim objektom in razsvetljavo, ki poleg rekreacije omogoča tudi izvedbo mednarodnih tekmovanj. Balinišče je financirala Mestna občina Celje, gradbena dela je opravilo javno podjetje Zelenice, projekt je delo družbe Arhitekt Ernst d.o.o. iz Celja. Vrednost investicije je 164.611,96 eur (brez ddv).

 

Župan Mestne občine Celje Bojan Šrot je v govoru med drugim poudaril, da Celju ne rečemo brez razloga najbolj športno mesto v Sloveniji, saj ta sloves upravičuje tako z dobro razvito športno infrastrukturo, s številom športnih panog, ki delujejo v mestu, z dobro delujočimi društvi in klubi, uspehi športnikov in še s čim.

 

Balinarski klub Celeia Celje ima 53-letno tradicijo, 24 aktivnih članov, v letošnjem letu pa je na mednarodnih turnirjih po Sloveniji dosegel kar nekaj lepih uspehov. Trenutno so tudi vodilni v Kozjanski ligi.

 

Trak sta ob odprtju poleg župana Bojana Šrota prerezala predsednik Balinarske zveze Slovenije Primož Marinko in predsednik Balinarskega kluba Celeia Celje Drago Zupanc. Oba sta Mestni občini Celje izročila zahvalo. Prvo balin kroglo je vrgel župan Bojan Šrot, državna reprezentanta  Anže Petrič in Ģašper Povh pa sta prikazala igro v štafetnem zbijanju.

Vane T. Costa

Vir in foto. moc@vtc

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno