Veleposlanica Združenih držav Amerike nj. eks. Jamie Lindler Harpootlian in Matija Kovač, župan Mestne občine Celje
Dogodki in prireditveLokalnoSlovenijaV fokusuZunanja politika

Mednarodno sodelovanje MOC: “Celje gostilo veleposlanico ZDA, ki je pokazala izredno navdušenje nad bogato zgodovino Celja”

Danes je župan Mestne občine Celje Matija Kovač  gostil veleposlanico Združenih držav Amerike nj. eks. Jamie Lindler Harpootlian, s katero sta spregovorila o številnih tematikah, med drugim tudi o povezovanju z največjim svetovnim gospodarstvom.

Na področju mednarodnih odnosov je bilo  v zadnjem letu na Mestni občini Celje izvedli precej aktivnosti. Ena od ključnih dejavnosti je bila organizacija številnih srečanj z veleposlaniki različnih držav, kar prispeva k izgradnji močnih mednarodnih povezav ter izmenjavi informacij, idej in konkretnih sodelovanj na vseh področjih.

Nič ni narobe potencirati tudi to, da mesto ki ima takšno zgodovino, celo na zastavi države Slovenije so simboli Celjskih treh zvezd,   je po navadi tudi sestavni del zanimanja in povečanega interesa pri predstavnikih tujih držav pri nas.

Veleposlanica ZDA se je vpisala v knjigo častnih gostov Celja.

Celje je danes prvič obiskala nj. eks. Jamie Lindler Harpootlian, ki kot veleposlanica v Republiki Sloveniji Združene države Amerike zastopa od leta 2021. Z županom Mestne občine Celje Matijo Kovačem sta se pogovarjala o gospodarstvu, okolju, energetiki in konceptu pametnih mest, ki smo ga v Celju začeli uveljavljati s prihodom osrednje mestne aplikacije in kartice Centralka. Povabil jo je k vpisu v knjigo častnih gostov Celja.

Veleposlanica je izkazala posebno navdušenje nad bogato zgodovino mesta, ki ga namerava z željo, da si ogleda kulturno dediščino Celja, v kratkem spet obiskati. Vrata so ji odprta  in dobrodošlica velja!

Vane T. Costa

Vir in foto: moc&vtc

Mogoče vam bo všeč