LokalnoSlovenijaŽivljenje

Celje eno redkih mest, ki temu posveča posebno pozornost: »Mobilna sanitarna enota pri Turški mački od danes na voljo uporabnikom »

Po zgledu drugih sodobnih mest se je tudi Mestna občina Celje odločila, da z javno sanitarno enoto poveča razpoložljivost javnih stranišč v Celju. Prvo takšno javno sanitarno enoto smo namestili na parkirišču pri Turški mački in je od danes na voljo uporabnikom. Sanitarna enota, ki nosi ime W CE, bo za enkrat odprta od 6. do 22. ure, za njeno uporabo pa bo treba odšteti 0,50 evra.  

Mobilna sanitarna enota je prilagojena invalidom in ima dovozno rampo. Opremljena je z opremo za dezinfekcijo, notranjo in zunanjo osvetlitvijo, video nadzorom ter previjalno mizo. V hladnih dneh bo ogrevana. Notranjost je v celoti izdelana iz nerjaveče pločevine.

Zunanja stran mobilne sanitarne enote je opremljena z interaktivno elektronsko tablo, na njej je nameščen tudi zemljevid Celja.

Za vzdrževanje sanitarne enote bo skrbelo javno podjetje Zelenice.

Mobilna sanitarna enota (foto ZeleniCe)

Mobilna sanitarna enota je plod slovenskega znanja in jo je izdelalo podjetje Feroholding iz Krmelja. Cena enote z vsemi dodatnimi elementi je bila 44.600 evrov. Vsa ostala pripravljalna in gradbena dela je izvedlo Javno podjetje Zelenice.

Ob tem še ponovimo, da smo konec minulega meseca namenu predali tudi sodobne javne sanitarije Toilet v stavbi Celjskega doma, prav tako prilagojene invalidom.

Evropske navade prihajajo tam kjer bi morale biti ves čas, domov v Evropsko Celje.  Upajmo samo da se ne bo kdo navadil parkirati v njegovi bližini ali pred vhodom.

 

Vir: MOC &VTC

Foto: ZeleniCe

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno