Mestna občina Celje
LokalnoSlovenijaŽivljenje

Celjani pripravljeni za sprejem beguncev iz Ukrajine. »V Celju za enkrat ponujamo štiri lokacije za nastanitev ukrajinskih beguncev«

Urad RS za oskrbo in integracijo migrantov ukrajinske begunce namestil v različne kraje po Sloveniji. Zato so  na Mestni občini Celje pripravili nabor nastanitvenih kapacitet, ki bi bile po mnenju predstavnikov občine v prvi fazi najprimernejše.

 

Begunce bi lahko namestili v hostlu Celjskega mladinskega centra, v hotelu Celjska koča, v hotelu Celeia in v objektu nekdanje Ekonomske šole, ki je že več let zaprt. O številu beguncev, ki bi jih lahko sprejeli v Celju, je ta trenutek preuranjeno govoriti. Civilna zaščita Mestne občine Celje je ves čas v kontaktu z Uradom RS za oskrbo in integracijo migrantov, ki je edini pristojen za vodenje beguncev.

 

Na Mestni občini Celje se bodo sproti prilagajali razmeram. Ker je težko napovedovati, kaj se bo v prihodnosti zgodilo, so pripravljeni tudi na večji begunski val. Ljudi, ki bodo pri nas iskali pomoč, lahko namestimo tudi v športne dvorane.

Krekov trg Celje

Dobili so več novinarskih vprašanj, kako bo ob prihodu ukrajinskih beguncev v Celju organizirana mreža prostovoljcev. Podatke o tem bodo sporočili pravočasno. “Glede na to, da smo med epidemijo Celjani enotno stopili skupaj in pomagali najbolj ranljivim, bomo kos tudi temu izzivu”, dodajajo v svojem sporočilu za javnost

 

Zaradi vojne v Ukrajini so seveda tudi v Celju zaskrbljeni. “Kot lokalna skupnost in kot posamezniki smo ljudem, ki k nam bežijo pred nevarnostjo, dolžni pomagati. Ravnati moramo sočutno, s spoštovanjem do človeških življenj in vrednot, ter usklajeno in preudarno,” menijo na Mestni občini Celje.

Celje je in bo vedno pripravljeno priskočiti na pomoč pomoči potrebnim!

 

Vir: MOC&VTC

Foto: DePeritorio

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno