EvropaPolitikaSlovenija

Branko Grims somoderator prvega panela o migracijah in azilni politiki Evropske Unije !!

Branko Grims je na družbenih omrežjih delil novico, da je bil somoderator prvega panela o migracijah in azilni politiki Evropske Unije: 
Bil sem uvodničar (in somoderator) prvega panela na Medparlamentarni konferenci na visokem nivoju o migracijah in azilni politiki Evropske Unije, ki je potekala v sodelovanju Evropskega parlamenta in komisije ter so se je udeležili vsi Parlamenti držav članic Evropske Unije. Poudaril sem, da:
1. Evropska Unija ne potrebuje nobenih masovnih migracij, ampak boljšo družinsko politiko, da se bodo družine odločale za več otrok. Samo tako bomo ohranili prave evropske vrednote in evropsko civilizacijo ter vse bogastvo tradicij in kultur evropskih narodov ter nacionalnih držav, ki jo sestavljajo.
2. Evropska Unija, njene institucije in institucije držav članic, morajo dosledno spoštovati vse veljavno pravo, vključno z Dublinskim sporazumom. Če bi Evropska Unija in vse njene članice dosledno spoštovale veljavno pravo, problema z ilegalnimi migracijami sploh ne bi moglo biti.
3. Evropska Unija mora zapreti in braniti svoje zunanje meje pred ilegalnimi migracijami. Ker pri tem doslej ni bila dovolj uspešna, so zrasle nove meje znotraj prej že enotnega Schengenskega območja.
4. Vsakemu funkcionarju v Evropski Uniji in njenih državah mora biti na prvem mestu skrb za varnost in blaginjo ter osebno integriteto ter spoštovanje človekovih pravic državljank in državljanov članic Evropske Unije. Nobena pravica nobenega tujca ne more biti nad tem!
5. Vsako preglasovanje pri tem občutljivem vprašanje je nedopustno. Nujno bo iskati konsenz. Tudi pri oblikovanju Pakta o migracijah in azilu (ki v sedanjem besedilu zame ni sprejemljiv!). Vsako vsiljevanje iz Bruslja samo okrepi sile, ki trgajo Evropsko unijo na kose. Evropa se mora vrniti k svojim izvornim, pravim vrednotam. Samo medsebojno spoštovanje in enakopravno obravnavanje vseh sestavnih delov, bo ohranilo in okrepilo Evropsko unijo. Zato je konsenz edina prava pot.
Moj uvod je naletel na izjemno pozitiven odmev pri poslancih iz držav članic Višegrajske skupine, še posebej pri poslanki iz Madžarske Moniki Bartos (FIDESZ). Pri levičarjih seveda ni bilo tolikšnega navdušenja…

Mogoče vam bo všeč

Več v:Evropa