Dogodki in prireditveSlovenijaŽivljenje

Božično voščilo častnega škofa Erniše

Božično pismo!

 

Drage sestre in bratje v Jezusu Kristusu!

 

V letu 2020 smo marsikaj doživeli. Lepega in manj lepega, veselega in žalostnega. Marsikdo med nami manjka, tudi taki, ki smo jih poznali, ki so nam bili blizu, ki smo jih imeli radi. Tudi zaradi “Covida 19”, ki je marsikaj spremenil. In ravno zaradi vsega naštetega vsi še kako rabimo v teh dneh toplo besedo, ki ogreje dušo in srce. Prav tako rabimo tudi toplo dlan, ki ve pobožati in vliti novega upanja povsod tja kamor se je naselila tema in žalost. V tem duhu v teh prazničnih dneh želim vsem vam, drage sestre in bratje v Kristusu, veliko miru, tople družinske idile in miren praznični čas.

 

In vse to se nam ponuja v prečudoviti božični zgodbi, ki govori o rojstvu božjega Sina Jezusa Kristusa v naš svet.

Svet, ki pozna veliko krivic, siromaštva, zapuščenosti in bolečin. Še vedno nas pestijo mnoge vojne, bolezni, trpljenje, sovrašvo. Še vedno brat brata mori. Pa vendar poznamo tudi drugačen svet. To je svet pomoči, solidarnosti, ljubezni, spoštovanja. Tudi med nami je veliko takih, ki iskreno pomagajo, bolne zdravijo, negujejo, jim vlivajo upanje.

In ker vse to rabimo povejmo zgodbo ljubezni, miru in dobrote naprej. Povejmo jo našim otrokom, vnukom, našim bližnjim. Verjamem, da že vsi pogrešamo druženje bodisi v cerkvi, ali pa kjer koli drugje, kjer je tekla lepa beseda, kjer smo se vedeli nasmejati, biti dobre volje. In vse to človek najbolj pogreša takrat ko to izgubi, ko ostane sam.

 

Angeli so v sveti noči na betlehemskih poljanah zapeli:

Slava Bogu na višavah in na zemlji mir ljudem dobre volje. Glejte, danes se vam je v Davidovem mestu rodil Zveličar, ki je Kristusu Gospod.”

 

Tudi vsi mi smo povabljeni, da v ta zbor vstopimo in z dobro voljo in veseljem zapojemo lepšim časom naproti.

Vsem vam, drage sestre in bratje v Kristusu, želim blagoslovljen in vesel Božič in naj vam bo novo prihajajoče leto 2021, prežeto s srečo in zdravjem.

 

Pesnik Tone Pavček poje:

 

“Ta svet je lep, če nekomu nekaj daš. Ta svet je lep, če nekoga rad imnaš, če stisneš roko komu, ki ga kaj boli. Ta svet je lep, če si človek do ljudi.”

 

Temu ni kaj dodati, temu je potrebno slediti.

 

Srečno vsem in Bog vas blagoslovi.

 

Geza Erniša, duhovnik/ č. škof

 

vir:https://www.evang-cerkev.si/novice/bozicno-voscilo-castnega-skofa-ernise/

MIB

Mogoče vam bo všeč