Bojan Podkrajšek slavnostni govorec na Maši za domovino v Celju
Dogodki in prireditveLokalnoSlovenijaŽivljenje

Bojan Podkrajšek, poslanec v Državnem zboru Republike Slovenije: »Za skupno domovino smo odgovorni vsi«

V petek, na predvečer Dneva državnosti,  že osemnajstič zapored, tokrat prvič v  enkratnem ozračju in čudovitem ambientu Don Boscovega centra v Celju, v kapeli,  v počastitev Dneva državnosti, je   potekala Maša za Domovino, ki jo je daroval župnik in gostitelj Štefan Krampač.

Župnik Štefan Krampač v kapeli v Don Bosco centru v Celju

Župnik Štefan Krampač je dejal:  »Domovina je dežela v kateri se človek počuti povezanega. Bodisi zato ker se je tam rodil, bodisi zato ker jo je sprejel po svoji osebni izbiri. Ustanovitelj Salezijancev, Sveti Janez Bosco pravi,  da pošten državljan je dober človek,  dober kristjan ni slab človek. Državljani moramo živeti v prizadevanju za dobro. Narodna zavest pripada narodu, domoljubje pa  državi,  ki ji pripadamo. Spoštujte se medsebojno in poskušajte ohraniti zdravo jedro v sebi in okrog sebe«.

Slavnostni govornik je bil poslanec v državnem zboru, gospod Bojan Podkrajšek. »Zelo veliko nas je danes  tukaj, ki smo sanjali o tej naši domovini. Mnogi zmed nas smo se za to domovino tudi borili in si jo izborili. Vsi tukaj smo na to domovino ponosni. Pomembno vlogo da imamo to našo Slovenijo ima dr. Jože Pučnik. Njemu smo lahko neizmerno hvaležni in smo mu to hvaležnost dolžni izkazovati. Bil je vseskozi naš svetilnik v teh naših prizadevanjih za svojo   in za boljšo Slovenijo. Živimo v zahtevnih časih v naši domovini  in v skupnosti kateri ji pripadamo. Za skupno domovino smo odgovorni vsi«.

Leon Podlinšek, predsednik MO SDS Celje

Nagovoril nas je tudi predsednik MO SDS  Celje gospod Leon Podlinšek: «Imeti svojo državo kot domovino ni samoumevno, to je privilegij. Zavedajmo se tega. Če samo pomislimo na dolgoletna prizadevanja Kurdov, Baskov, Kataloncev, kjer so njihove želje po svoji samostojni državi so bile do sedaj vedno grobo zatrte. Tudi slovenski človek je na lastno domovino, na lastno državo sanjal in  čakal stoletja. Pa vendar smo pred 31 leti ta čas  dosanjali  in na koncu ga  tudi dočakali«.

Kulturni program

Po sveti maši je sledil kulturni program z domoljubnim nabojem. Vreme in ostale okoliščine, so šle na roko vsem. Ob pristni besedi in toplem stisku rok imenitnih ljudi in slavnostnega govornika, je čas hitro minil. Pristni ljudje znajo, morejo in zmorejo čutiti domovine.

V petek zvečer so bili vsi takšni. Ponosni, zavedni, domoljubni, srčni.

Hvala vsem ki ste na kakršenkoli način prispevali za prelep dogodek. Ponosno praznujmo Dan državnosti.

Srečno Slovenija!

 

Vane T. Costa

 

Mogoče vam bo všeč