Vir: Avaz.ba
EvropaSvetVečzanimivo

Bo Zoom zdržal praznični naval uporabnikov?

Podjetje Zoom , čigar prijava za konferenčne video klice je zaradi pandemije koronavirusa doživela izjemno priljubljenost po vsem svetu, uporabnikom zagotavlja, da v novoletnih in božičnih praznikih pri delu ne bo tehničnih težav.

Zoom je imel decembra 2019 10 milijonov uporabnikov, aprila 2020 pa je to število naraslo na 300 milijonov.

Zaradi omejevalnih ukrepov in prepovedi velikih srečanj v številnih državah sveta naj bi veliko uporabnikov aplikacije Zoom izkoristilo priložnost za pogovor z več ljudmi hkrati prek video klica. Zaradi potencialno velikega navala uporabnikov, ki se želijo videti prek video povezave, je zastavljeno vprašanje, ali bo aplikacija tehnično zmogla naenkrat prenesti takšen naval uporabnikov v Evropi in ZDA.

“Covid-19 je leta 2020 spremenil naše tihožitje, način dela in praznovanja. Tako kot vse tudi počitnice niso videti več enako” – piše v blogu tega podjetja, poroča London Independent.

Podjetje s sedežem v ameriškem San Joseju navaja, da vsi, ki želijo biti vidni na daljavo, ne bodo imeli težav pri uporabi svoje aplikacije.

“Ne glede na praznik povezovanje ljudi po vsem svetu ne bo težko. Delujemo po vsem svetu, imamo podatkovne centre po vsem svetu, zagotavljamo pomemben nadzor in prilagodljivost pri zagotavljanju avdio in video storitev. Sodelujemo s ponudniki skladišč iz različnih držav, da izpolnimo zahteve naših kupcev” – so povedali pri Zoomu za Independent.

Avtor: L.S.

Mogoče vam bo všeč

Več v:Evropa