Vir: Avaz.ba
EvropaGospodarstvoV fokusu

Blokada Sueškega prekopa postaja vse večja težava, 320 ladij čaka na prehod

Egiptovske oblasti ne izključujejo tehničnih težav ali človeških napak kot vzroka nasedanja velike tovorne ladje, ki blokira Sueški prekop, eno najprometnejših vodnih poti.

Ladja, ki je plula pod panamsko zastavo, se je v torek med peščeno nevihto umaknila s poti na ozek odsek kanala.

400 metrov dolga ladja je bila na poti iz Kitajske v Rotterdam.

Človeška napaka?

Vodja Sueškega prekopa (SCA) Osama Rabae je danes dejal, da močan veter in peščeni viharji niso edini vzroki za brodolom.

“Tako zapleten problem vključuje več dejavnikov. Lahko pride do tehnične težave ali človeške napake. “Natančnega vzroka ne morem določiti, dokler preiskava ni končana,” je dejal Rabae.

Pojasnil je, da je zaradi velike velikosti ladje težko potisniti nazaj v morje, celotno akcijo pa ovirajo plimovanje in trda, skalnata tla, na kateri je ladja zataknjena.

Zaradi blokade vsak dan čaka blaga v vrednosti 9,6 milijarde dolarjev.

Ni mogel vedeti, kdaj lahko ladjo premaknejo in pustijo drugim ladjam prehod. Trenutno skozi Sueški prekop čaka 320 ladij. Rabae je dejal, da ga bo poskusil znova premakniti s pomočjo vlačilca, čeprav ta operacija pred dvema dnevoma ni prinesla rezultatov.

Nato je bilo v prizadevanju za odstranitev ladje osem velikanskih vlačilcev. Obstaja tudi možnost odstranitve tovora z ladje, da se “lažje” spusti.

 

Glavni egipčanski vir dohodka

Ocenjujejo, da je zaradi blokade vsak dan na čakanju 9,6 milijarde dolarjev blaga. Približno 12 odstotkov svetovne trgovine poteka prek Sueškega prekopa.

Sueški prekop, dolg 193 kilometrov, povezuje Sredozemlje in Rdeče morje in je najkrajša plovna pot med Azijo in Evropo. Skozi njega vsako leto preide vsaj 18.000 plovil.

Sueški prekop je poleg turizma in nakazil eden glavnih virov dohodka v Egiptu. Leta 2015 je Egipt odprl 35-kilometrski podaljšek, ki poteka vzporedno z zgodovinskim kanalom, odprtim leta 1869.

Prizidek omogoča dvosmerni promet po prej enosmernem kanalu in je zasnovan tako, da skrajša čakalni čas plovila.

Prihodki od dovoljenj za prehod so lani dosegli 5,6 milijarde dolarjev.

Avtor: L.S.

Mogoče vam bo všeč

Več v:Evropa