Vir: Avaz.ba
PolitikaSvetV fokusuVeč

Biden z voditelji G7 o kroni, gospodarstvu in odnosih s Kitajsko

Ameriški predsednik Joe Biden bo v petek opravil prvo virtualno srečanje z drugimi voditelji sedmih najbolj razvitih držav sveta (G7), na katerem bodo razpravljali o pandemiji koronavirusa, svetovnem gospodarstvu in odnosih s Kitajsko, je v nedeljo sporočila Bela hiša.

To bo prvo srečanje voditeljev G7 po aprilu lani.

Bela hiša je dejala, da se bo Biden osredotočil na globalni odziv na proizvodnjo in distribucijo cepiva COVID-19, pa tudi na nenehna prizadevanja za mobilizacijo in sodelovanje proti nevarnosti novih nalezljivih bolezni z izgradnjo državnih zmogljivosti in financiranjem zdravstvene varnosti. 

Biden je ZDA vrnil k WHO in se ponovno pridružil Pariškemu sporazumu ter nakazal željo po sodelovanju z zavezniki za soočanje s Kitajsko glede vrste občutljivih vprašanj. 

Bela hiša je dejala, da se bo Biden o svojih poslovnih načrtih pogovarjal s kolegi iz skupine G7, in pozvala njih in vse industrializirane države, naj ohranijo podporo za oživitev gospodarstva. 

Biden pritiska na kongres, naj sprejme 1,9 bilijona dolarjev spodbudnih paketov za pospešitev okrevanja ameriškega gospodarstva od koronarne krize, poroča Hina.

Avtor: L.S.

Mogoče vam bo všeč

Več v:Politika