črna kronikaSlovenija

Antifa sovražno nad Rumene jopiče in direktorja policije

Antifa sovražno nad Rumene jopiče in direktorja policije

Neuradni vodja/organizator neprijavljenih petkovih protestov Jaša Jenull je v petek spodkopal protesnike na trgu in pozival policiste naj umaknejo prostestnike – Rumene jopiče s Prešernovega trga. Po tem pozivu je množica njegovih protestnikov postala nasilna na način, da so jih odrivali, trgali transparent iz rok, jih pljuvali, verbalno grozili z besedami “smrt fašistom, naci crkni, še premalo smo vas,” in tako naprej. Nato je Jaša Jenull nadaljeval z zahtevo po odstranitvi Rumenih jopičev, kar je zahteval po mikrofonu. Policija ga je upoštevala.

So pa se ob tem upogumili tudi člani, v Evropi prepovedane anarhistične organizacije Antifa Na Facebooku so namreč generalnega direktorja Policije označili z vulgarnimi besedami ter zapisali: Govno policijsko nacifašiatično bi preiskovalo legitimnost pridržanja jurišne enote potetoviranih nacifašistov. Jebeš to državo. Če bodo naciji ta petek zopet provocirali, prosimo Slovensko Policijo, naj se ne umešavajo, bomo mi uredili enkrat za vselej. Smrt janšizmu, smrt rumenim jopičem.

Upajmo, da bo policija tudi v tem primetru ravnala v skladu s svojimi pooblastili in zaradi groženj aretirala (pre)pogumne člane Antifa.

P.M.

Mogoče vam bo všeč