Vir: SDS.si
LokalnoPolitikaSlovenija

Alenka Jeraj je postala nova predsednica ženksega odbora SDS

Včeraj je potekal 8. kongres Ženskega odbora SDS, na katerem so delegatke izvolile novo predsednico, članice IO in članice NO. 

Objavljamo poročilo o dogodku.

Na 8. Kongresu Ženskega odbora SDS, ki ga je povezovala Alenka Gortan, nas je najprej pozdravil predsednik SDS Janez Janša, ki je izpostavil, da je ŽO ključen pri grajenju nove predvolilne strategije in zaželel uspešno nadaljnje delo.

Predsednica ŽO SDS Nada Brinovšek je nagovorila odbor in se zahvalila za zaupanje, ki ga je uživala v zadnjih letih. Povedala je, da je vesela, da je letos veliko kandidatk, ki želijo aktivno sodelovati in graditi ŽO. Vesela je tudi, da sta letos kar dve kandidatki za novo predsednico ŽO. Novemu vodstvu je zaželela uspešno delo.

Naslednja nas je nagovorila evropska poslanka Romana Tomc, ki je tudi sama začela politično pot v ženskem odboru SDS. Delovanje ŽO je označila za enega od stebrov SDS. Potencial, ki ga predstavljajo ženske v naši stranki, se ji zdi izjemen. Ženske so gonilna sila v ozadju naših volitev, čedalje bolj pa tudi v ospredju, saj imamo odlične kandidatke in poslanke.

Predsednik Sveta SDS dr. Anže Logar je članicam ŽO sporočil, da so pomemben del delovanja stranke. Zaželel je uspešno delo še naprej. To delo bo še toliko bolj pomembno, saj smo v času velike nestabilnosti po vsem svetu in v času, ko v Sloveniji končno razgrajujemo ostaline 25 let levih oblasti, ki so se zažrle v vse pore družbe. Izpostavil je tudi padec rodnosti po svetu in v Sloveniji in pomembnost družinske politike, ki jo vodi ženski odbor.

Kot zadnja nas je nagovorila Jelka Godec, ki je izpostavila, da kljub težki situaciji, ko se članice ŽO zaradi epidemije niso mogle dobivati v živo in organizirati takih dogodkov, delo ŽO ni zamrlo, ampak se je nadaljevalo, ŽO pa je dobival nove članice. Zahvalila se je Nadi Brinovšek za odlično vodenje odbora.

Po vzpostavitvi delovnega predsedstva je predsednica ŽO SDS Nada Brinovšek predstavila pomembnejše dogodke, ki jih je ŽO organiziral v času njenega predsedovanja, ter povzetek dela ŽO SDS v celotnem mandatu. Zahvalila se je vsem članicam in predsednicam, ki so v te mandatu organizirale ogromno dogodkov, s katerimi so uspešno promovirale ŽO SDS tako na lokalni kot tudi na državni ravni.

Po polurnem glasovanju smo izvedele rezultate.

Predsednica ŽO SDS je postala Alenka Jeraj.

Članice IO so postale: Alenka Forte, Judita Čaš Krneža, Bernarda Mandres, Kaja Medved, Irena Pfeifer, Iva Brinovec, Lucija Vrhovšek Jančič, Darinka Kovačič, Urša Leah Predalič, Sonja Dajč, Jana Lukrecija Valenčak, Lucija Mlinarič, Irena Blatnik.

Članice NO so postale: Jolanda Rihter Pikl, Petra Zimet, Tatjana Kodre, Tanja Zupan Voler, Natalie Furek.

Vsem izvoljenim čestitamo in jim želimo uspešno delo!

Vir: SDS.si

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno