Vir: Avaz.ba
EvropaSlovenijaVečvreme

AccuWeather je objavil dolgoročno vremensko napoved: Pomlad bo pozna

Ameriška meteorološka služba AccuWeather je objavila spomladansko napoved za Evropo za leto 2021.

Novice niso najboljše, nevihte naj bi prišle iz Francije in preko Italije na Balkan, zlasti marca. Meteorologi AccuWeather so ugotovili, da bo to spomladi precej nenavaden vzorec. Ko se nevihte približujejo Sredozemskemu morju, lahko vpijejo več vlage, kar povzroči močne deževje in nevihte po Italiji in vzdolž zahodne obale Balkanskega polotoka. To bi lahko povečalo tveganje poplav do zgodnje pomladi, zlasti na območjih, ki jih je konec leta 2020 poplavil dež.

Po besedah ​​meteorologa Alana Repperta je bila na Iberskem polotoku temperatura med zimo pod normalno, to bi se spomladi lahko obrnilo, pri čemer bi bile temperature blizu in nad normalnimi napovedmi za ta časovni okvir.

Po eni najbolj zasneženih zimskih sezon v vsaj petih letih v severozahodni in srednji Evropi, vključno s prvo “primerno snežno nevihto” za Nizozemsko v več kot desetletju, se mnogi Evropejci morda veselijo pomladi in vrnitve v toplo in sončno vreme .

“Pomlad bo pozna, vendar topla,” je dejal meteorolog Tyler Roys.

Vir: Avaz.ba

Dramatična sprememba vremena bi lahko povzročila alergije, zlasti za tiste, ki so alergični na cvetni prah konec aprila do maja zaradi kombinacije blažjega vremena in obilne vlage, pravi Repert.

Za vzhodno Evropo je spomladi napovedano toplo vreme, vendar regija še vedno zdrži hladen udarec – kar bi lahko trajalo nekaj dni, preden se tople razmere vrnejo.

Na splošno je toplo vreme dobrodošlo za mnoge, ki upajo, da bodo prišli po zimskih mesecih, toda Royce opozarja, da lahko snežne grožnje povzročijo spomladi občasni hladni sunki. V celotni regiji obstaja večje tveganje za sneženje v pozni sezoni – večinoma marca – v primerjavi z zadnjimi leti.

Avtor: L.S.

Mogoče vam bo všeč

Več v:Evropa