Dogodki in prireditvehranaizobraževanjekulinarikaSlovenijaV fokusu

68. gostinsko turistični zbor, Postojna, 12.10. do 14.10.2021

Gostinsko turistični zbor Slovenije je prireditev turizma in gostinstva, ki ima v Sloveniji najdaljšo tradicijo. Združuje, tako zaposlene v gostinstvu in turizmu, kot tudi mladino v procesu izobraževanja za delo v stroki. Strokovna tekmovanja omogočajo prikaz dodanih vrednosti storitev, ki bi jo vsak hotelir želel imeti v svoji ponudbi.

Prireditev udeležencem – tekmovalcem omogoča prikaz lastnega strokovnega znanja, primerjavo s kolegi iz stroke ter predvsem izmenjavo praks in izkušenj, s ciljem:

danes prikazano – jutri v praksi uporabljeno.

Spremljanje strokovnih tekmovanj v živo je prava učna ura, saj lahko obiskovalci preverijo svoje znanje ter se spoznajo tudi z novosti in trende v stroki. Tekmovanja niso samo klasična tekmovanja, temveč so nadgradnja znanja, iskanje nečesa novega. Največji izziv je biti inovativen, upoštevati trende, biti pred drugimi in to prenesti v delovni vsakdanjik, z željo izboljšanja kakovosti storitve.

Dijaki in študentje gostinstva in turizma na slovenskih srednjih in višjih ter visokih šolah in zaposleni v slovenskih gostinskih podjetij bodo pokazali svoja znanja in kulinarične spretnosti.

 

Številna panožna tekmovanja, letos tudi z novimi kategorijami, med drugim priprava jedi A la carte (brez tržnice), priprava kave, burgerjev in jedi v BIG PAN ponvi ter postrežba sira v kombinaciji s pivom, tekmovanje sobaric in receptorjev …, bodo pospremile strokovne delavnice, predstavitve sponzorjev in  razstavljavcev.

Dr. Janez Bogataj bo predstavil tematiko Tradicionalna slovenska kulinarika v sodobni gostinski ponudbi, Jaka Mankoč, zmagovalec MasterChef Slovenije 2018, pa bo mlade nagovoril o možnem razvoju karierne poti kuharja

Več informacij in program na https://gtzslovenije.si/novice/

 

Zaradi aktualne situacije glede COVID19 bo dogodek potekal v hibridni obliki, tako da bo možno tekmovanja spremljati tudi v živo, preko spletnih kanalov. Vsi udeleženci, ki boste fizično prisotni na dogodku, pa boste morali izpolnjevati PCT pogoje.

Možen bo tudi spletni ogled dogajanj na

https://us06web.zoom.us/j/87113570865?pwd=NjhXMzJLcG1BU0NER3RIYlJPWERXQT09#success

mib

Mogoče vam bo všeč