Poskus uboja z nožem(foto zaslonska)
Črna kronikaLokalnoSlovenija

33- letni Velenjčan z nožem zabodel 36-letnika. Za mesec januar nepričakovano velika »bera« poskusov uboja ali umora z hladnim orožjem.

V petkovih  večernih urah(28. Januarja), so na PU Celje  bili obveščeni, da je v stanovanjskem  bloku v Velenju, moški z nožem zabodel stanovalca in ga hudo poškodoval. Po določenih informacijah bi naj bilo stanje hudo. Poškodbe pa  da so v vratnem predelu telesa poškodovanca.

Z  zbiranjem  obvestil,  ogledom  kraja  dejanja  in drugimi preiskovalnimi dejanji  so ugotovili, da je 33-letni osumljenec prišel do vrat stanovanja 36-letnega  moškega,  kjer  sta  se  sprla. Do prepira naj bi prišlo zaradi dolžniško  upniških  razmerij.  Med  prepirom  je 33-letnik z nožem zabodel 36-letnika. Dogajanje je opazil sosed, ki je uspel poškodovanega 36-letnika povleči v svoje stanovanje. Tukaj je sosed opravil odločilno vlogo glede reševanja in  še hujših posledic. Osumljeni je v nadaljevanju poskušal vstopiti v sosedovo  stanovanje,  kar  mu na srečo ni uspelo, je pa z nožem poškodoval vhodna vrata stanovanja.

Hudo  poškodovanega  36-letnika so z reševalnim vozilom odpeljali v Splošno bolnišnico   Celje,   kjer   je  zaradi  izjemno  hudih  poškodb  ostal  na zdravljenju. Po nekaterih informacijah bi  se naj šlo za lokalno znanega bodybuilderja.

Osumljenega  33-letnika,  ki  smo  mu  kmalu  po  storjenem dejanju odvzeli prostost,  bomo  danes zaradi suma storitve kaznivega dejanja poskus uboja, privedli k preiskovalnemu sodniku.

To, da samo  v januarju  imamo pet poskusov uboja ali umora oziroma skoraj celoletna statistika prejšnjega leta za tovrstna dejanja, je lahko zelo zaskrbljujoče in simptomatično, če že ne alarmantno. Četudi niso  prostorsko zelo blizu se lahko najde kakšna primerjava ali skupni imenovalec. Nikakor si družba, pa tudi službe, ki to spremljajo,  si ne smejo šteti v čast, da se to tako pogosto dogaja v naši neposredni življenjski ali delovni okolici.

Vane T. Costa

Mogoče vam bo všeč