Dogodki in prireditveKulturaSlovenijaVeč

27xx MEDNARODNI FESTIVAL SODOBNIH UMETNOSTI — MESTO ŽENSK, Ljubljana, 2. 10. — 18. 10.2021

MESTO ŽENSK – MEDNARODNI FESTIVAL SODOBNIH UMETNOSTI

O FESTIVALU

Mednarodni festival sodobnih umetnosti – Mesto žensk poteka v povprečju deset dni vsak oktober od leta 1995 na različnih prizoriščih v mestu Ljubljana.

Festival, ki združuje izjemne ženske z vsega sveta, ponuja edinstveno izkušnjo zlitja imenitnih umetniških podvigov z navdihujočimi razpravami. Na festivalu je doslej gostovalo več kot tisoč lokalnih in mednarodnih umetnic in kolektivov iz vseh umetniških področij – od takih, ki se šele uveljavljajo, pa vse do največjih imen. Festival vsako leto predstavi sodobno, drzno, eksperimentalno, kritično, družbeno angažirano, politično, transdisciplinarno in feministično kulturno produkcijo.

Festival sodeluje s številnimi mednarodnimi partnerji in vzpostavlja povezave z različnimi institucijami in alternativnimi prizorišči v Ljubljani. Festival ponuja pester nabor različnih dogodkov iz celotnega spektra umetniških disciplin in pritegne široko in raznoliko publiko ter uživa veliko medijsko pozornost.

Vsakoletno edicijo festivala oblikuje programska vodja festivala in pridruženi selektorji.

Mednarodni festival sodobnih umetnosti – Mesto žensk je dvakrat prejel nagrado EFFE Festival Label, ki jo Evropsko združenje festivalov European Festivals Association (EFA) podeljuje festivalom, posvečenim umetnosti, sodelovanju v lokalni skupnosti in globalnim nazorom:

»Zelo dovršen in trden projekt, ki povezuje sedanjost s prihodnostjo, pa tudi živahen festival, ki se še zmeraj spreminja in izboljšuje iz leta v leto. Vsi različni cilji, sloji, vrednote, za katere si prizadevajo sodelujoči, so že vključeni in v pogonu, raznolik in mednarodni program pa kaže, da se nenehno pomikajo iz cone udobja, da ohranjajo predanost osredotočenosti na vrednote, ki jih spodbujajo. Nujen in navdihujoč festival.«

 

Več o programu lahko preberete na https://2021.cityofwomen.org/

 

Mogoče vam bo všeč