Dogodki in prireditveizobraževanjeSlovenijaV fokusuZdravjeŽivljenje

20. Festival za tretje življenjsko obdobje – 29.9. – 1.10.2021

STROKOVNI PROGRAM F3ŽO: EVROPSKI STEBER SOCIALNIH PRAVIC – EVROPA PO EPIDEMIJI

Od 29. septembra do 1. oktobra 2021 se bo v Cankarjevem domu v Ljubljani odvil že 20. Festival za tretje življenjsko obdobje.

Izobraževalni program Festivala za tretje življenjsko obdobje je eno izmed glavnih in najpomembnejših področij prireditve. Izobraževanje stremi k ozaveščanju starejših o pomenu aktivnega in zdravega staranja, vseživljenjskega učenja in izobraževanja ter kulturno-umetniškega udejstvovanja. Izjemno velik poudarek znotraj izobraževalnega programa je namenjen vključenosti starejših  v vseživljenjsko učenje oziroma usposabljanje na najrazličnejših področjih, na katerih pridobljeno znanje pomembno vpliva na njihov kakovostnejši vsakdan.
V času festivala s partnerji (podjetja, društva, zbornice, fakultete idr.) organiziramo več kot 80 izobraževalnih dogodkov: predavanj, delavnic, forumov, okroglih miz in drugih oblik predstavitve najrazličnejših vsebin, ki udeležencem ponudijo za aktivno starost primerna znanja in uporabniške izkušnje.
Festivalske teme znotraj izobraževalnega programa so: uporaba sodobnih tehnologij, zdravje, šport in rekreacija, zdrava prehrana in dodatki k prehrani, možnosti vključevanja v družbo (delo, kultura, prostovoljstvo, hobiji), finančno opismenjevanje, sobivanje in druge za omenjeno ciljno skupino aktualne vsebine.

https://f3zo.si/izobrazevalni-program/

 

Strokovni program je eden najpomembnejših sklopov festivala, v okviru katerega predstavniki države, stroke, civilne družbe, gospodarstva in obiskovalci razpravljajo o najbolj aktualnih vprašanjih, vezanih na globalne izzive s staranjem prebivalstva. Rdeča nit strokovnega programa jubilejnega 20. Festivala za tretje življenjsko obdobje je »Evropski steber socialnih pravic – Evropa po epidemiji«.

V dneh od 29. septembra do 1. oktobra se bodo odvili naslednji dogodki:

  • Merila kakovosti dolgotrajne oskrbe – smotrna, odmerjena, preudarna in samostojna odločitev,
  • O besedah o starejših ne brez starejših – kako se z izrazjem izogniti stereotipom o staranju?,
  • Digitalizirana družba in starejši,
  • Stanovanjska problematika starejših: kakšne so možnosti izboljšanja bivanja starejših in kako lahko pri tem prispevajo lokalne skupnosti?

Več informacij najdete na f3zo.si/strokovni-program.

vir:

Mogoče vam bo všeč

Next Article:

0 %
Copy link
Powered by Social Snap