foto: Policija
Notranje zadeve

131 plačilnih nalogov za brezskrbneže na Celjskem med trajanjem Evropskega tedna mobilnosti

V času med 16 in 22.9.2021 so potekale poostrene aktivnosti policistov PU Celje  v sklopu akcij »Focus on the Road«, »Roadpol Safety Days«  ter Evropskega tedna mobilnosti, ali osredotočite se na cesto ali ob dnevih varnosti na cestah. Kaže na to da nekateri so »vedno« pripravljeni sodelovati pri »polnjenju« statističnih stolpcev  ne glede na dan in mesec v letu.

Policisti policijske uprave Celje so v  tej zvezi izvedli vrsto preventivnih in tudi represivnih ukrepov. V zvezi uporabe mobilnih telefonov med vožnjo so policisti zaznali 163 kršitev. Izdali so 131 plačilni nalogov, izrekli 27 opozoril ter izrekli 5 mandatnih kazni na kraju.

Policisti so z elektronskim alkotestom preizkusili 198 voznikov. Pri  24 voznikih je bil preizkus z alkotestom pozitiven, policisti pa so začasno odvzeli tudi 11 vozniških dovoljenj. Lepi dnevi in trgatve so »prispevali« svoj delež.

Glede na to da se nam   obeta lep in topel vikend, ni odveč prošnja in apel, ki se nanaša na   udeležence v cestnem prometu, še posebej pa  voznike enoslednih vozil,  tudi opozorilo k  strpnosti  v prometu in na spoštovanje cestno prometnih predpisov in pravil.  Le s skupnimi močmi  lahko  uspe vsem, da  vikend, ki je pred nami,  preživimo varno.

Vredno upoštevanja, pa ne zaradi njih ampak zaradi sebe, mar ne?

Vane T. Costa

Mogoče vam bo všeč