Janez Janša in Bojan Šrot podpisala sporazum o sodelovanju med SDS in CŽL
LokalnoSlovenija

V Ankaranu nov preboj SDS. Podpisan sporazum o sodelovanju s Celjsko županovo listo.

V soboto je v malem  in simpatičnem obmorskem mestecu Ankaran  potekala Seja Sveta SDS.  V Samem delu sveta so se člani sveta posvetili tematikam ki so povezane z poglobljenim delom in analizi stanja na področjih kjer je to od vitalnega značaja za stranko in slovenskega človeka.  Med drugim je poudarek na krepitvi stranke in morebitnih možnosti za utrjevanje in rast same stranke skozi razne oblike sodelovanja   s sorodnimi strankami in listami.

Del Celjskega odbora SDS, ki bo v začetni fazi delal in kreiral morebitno kasnejšo obliko dela ali združevanja med SDS in CŽL.

V zvezi s tem  je bila zaključena prva faza še enega približevanja podobno mislečih za s ciljem doseganja večjega preboja samo SDS na nivojih kjer je to potrebno. S tem namenom sta Predsednik SDS-a Janez Janša in predsednik Celjske županove liste Bojan Šrot sta na seji sveta SDS-a v Ankaranu podpisala sporazum o sodelovanju obeh strank. Sporazum o sodelovanju s Celjsko županovo listo po besedah obeh podpisnikov  besedah predvideva sodelovanje tako na lokalni kot na državni ravni, ko gre za priprave na evropske in državnozborske volitve. Seveda najprej na lokalnem nivoju. Za začetek bo to manifestirano preko sodelovanja m mestnem svetu MO Celje. Da bo to potekalo tako kot je treba, bo koordinirano, se bo razpravljalo in usklajevalo po potrebi, vendar ne manj kot dvakrat na leto.

Pravzaprav je to neka logična posledica.  V CŽL so bili povabila k sodelovanju po besedah nekdanjega celjskega župana Bojana Šrota veseli in na nek način po vseh teh letih potrebno. “Praktično smo že tako ali tako sodelovali zadnjih 20 let. Obe svetniški skupini sta konstruktivni in predlagata ter podpirata projekte za izboljšanje kakovosti življenja v mestu,” je dejal Šrot, ki verjame, da bo z združitvijo “nastalo nekaj dobrega za ljudi”. Še dodaja  Šrot, smo tudi  mi desno sredinska stranka  in vemo da sorodno misleči moramo stopiti skupaj.

Veseli smo, da se trend, ki smo ga začeli z združevanjem sil v Mariboru z Listo Franca Kanglerja, nadaljuje,” je dejal Janša. S tem  ugodnim vetrom v jadrih moramo narediti čim več,  da zajamemo  čim širšo   paleto list in strank, ki bodo zmožni  za nas na več področjih postaviti stvari v Sloveniji tam kamor sodijo. V občini Celje sporazum pomeni združevanje in krepitev sil. Ustanavlja se koordinacija obeh svetniških skupin, ki bo v mestnem svetu štela 14 glasov in ki predstavlja že skoraj večino. Še z nekaterimi,  ki so tradicionalno v Celjskem mestnem svetu in so desno nagnjeni, bomo z lahkoto tvorili potrebno večino za odločanje  o vitalnih stvareh za vse Celjanke in Celjane. Razumen in politično zrel človek to zna in zmore pozdraviti. Za boljši jutri.

Vrniti Slovenijo na zemljevid urejenih evropskih držav, ki so zvesti  vrednotam delu Evrope kamor spadamo in ne tam kjer se uvaja restavracija  sistema in vrednot, ki so ostale v 20 stoletju.  Podlaga je, le vztrajnost in jasnost zadanih ciljev, ki se dajo doseči, tudi  s takšnimi oblikami sodelovanja in združevanja.

Vane T. Costa

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno