Vir: Avaz.ba
PolitikaSvetV fokusuVolitve

Trumpovi odvetniki so svoj primer predstavili pred senatom !!

Pravna skupina nekdanjega ameriškega predsednika Donalda Trumpa je končala s predstavitvijo svojega primera v drugem postopku za njen preklic

Danes so med zaslišanjem govorili odvetniki David Schoen, Bruce Castor, Michael van der Veen in William Brennan.

Kot so napovedali, je njihova predstavitev trajala nekaj manj kot 3 ure.

Med dokazi so bili posnetki demokratskih poslancev, ki pozivajo k Trumpovemu odpoklicu od leta 2017, sojenje pa so označili tudi za “protiustavno dejanje političnega maščevanja”.

Omenili so tudi prvi amandma ameriške Listine o pravicah. Prvi amandma navaja, da kongres ne bo vzpostavil državne religije ali omejeval ljudi v svobodi veroizpovedi in zagotavlja svobodo govora in tiska. Tudi prvi amandma zagotavlja svobodo zbiranja in peticij državljanov.

Sklicevanje na prvi amandma je pogosto v ameriškem sodstvu in se uporablja za zaščito zahtev ljudi, vendar ne zagotavlja vedno pravic, za katere posamezniki menijo, da jih imajo.

Zdaj sledijo vprašanja senatorja obema ekipama. To lahko traja do 4 ure.

Po poročanju CNN se bo po vprašanju sojenje nadaljevalo jutri ob 10. uri po vzhodnem času, glasovanje za preklic pa naj bi bilo okoli 15. ure. Za obsodbo nekdanjega predsednika ZDA sta potrebni dve tretjini glasov v senatu, torej 17 glasov republikancev.

Avtor: L.S.

Mogoče vam bo všeč

Več v:Politika