Vir: Avaz.ba
Svet

Trump je med predsedovanjem ZDA izgubil 700 milijonov dolarjev

Bogastvo ameriškega milijarderja Donalda Trumpa se je v obdobju, ko je bil predsednik ZDA, zmanjšalo za 700 milijonov dolarjev.

Po poročanju Bloomberga je Trump tudi občutil vpliv pandemije koronavirusa, saj je vrednost njegovih zgradb, hotelov in letovišč z blagovno znamko upadla, prav tako pa tudi prihodek. Tudi njegova flota letal in igrišča za golf so izgubili na vrednosti. Trumpovo bogastvo je zdaj ocenjeno na 2,3 milijarde dolarjev.

Bloomberg je podatke pridobil z analizo finančnih dokumentov v obdobju od maja 2016 do januarja 2021. So pa v preiskavi finance in družinsko podjetje nekdanjega ameriškega predsednika.

Komercialne nepremičnine predstavljajo tri četrtine njegovega bogastva, poslovni stolpi, ki jih ima v lasti ali pa je njihov solastnik, so izgubili vrednost, ker veliko ljudi dela od doma. To je trend, ki bi lahko trajal dlje časa.

Deutche Bank je bila edina banka, ki je Trumpu pripravljena posoditi denar po njegovem bankrotu v devetdesetih letih, po nedavnih nemirih v ZDA pa je dejala, da z njo ne bo več poslovala.

Trump je tudi lastnik flote letal, vključno z Boeingom 757. Ta letala so stara desetletja in padajo na vrednosti. Leta 2015 je bilo sedem letal vrednih 59 milijonov dolarjev, pet pa leta 2020 približno 6,5 milijona dolarjev.

Avtor: L.S.

 

Mogoče vam bo všeč

Več v:Svet