Vir: Avaz.ba
Črna kronikaEvropa

[Tragedija] Migranti so se skrivali v tovornjaku, ki se je prevrnil: Štirje mrtvi, eden se bori za življenje

V hudi prometni nesreči na Hrvaškem, ki se je zgodila danes zjutraj okoli 3. ure zjutraj na avtocesti A3 Bregana-Lipovac v bližini Okučanov, so umrli štirje, ducat pa ranjenih.

Avtocesta je zaprta za promet. Po neuradnih poročilih hrvaških medijev so bili v nesreči umrli migranti. Tovornjak je prevažal seno, še vedno pa se ugotavlja, kako so se v njem znašli migranti.

Za portal HRT je poveljnik JVP Novska Zlatko Pješ dejal, da se je prevrnilo tovorno vozilo s srbskimi registrskimi tablicami, ki je prevažalo zvitke papirja, težke po tono.

V tovornem prostoru so bili ljudje, ki jim tam ni bilo dovoljeno, ko pa so se prevrnili, so nekateri padli iz tovornjaka, nekatere pa so v tovornem prostoru zdrobile težke zvitke papirja, je dejal Pješ.

Na kraju je bilo 12 reševalnih vozil.

“Pripeljali so 11 poškodovanih, šest jih ima hude telesne poškodbe, eden je življenjsko ogrožen, je na oddelku za intenzivno nego, zdravniki so njegovo stanje stabilizirali, enega pa so odpeljali na nujno operacijo, ki je v teku. Po mojih informacijah so, kot so se predstavili, državljani Sirije” – je za HRT povedal Josip Kolodziej, direktor OB Nova Gradiška

Avtor: Urediništvo

Mogoče vam bo všeč